Ένα νεοσύστατο σωματείο βοηθά μαθητές στην Αφρική με την αποστολή γραφικής ύλης έτσι ώστε να έχουν μια ευκαιρία στην μάθηση

Οι τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Αφρική σε ότι αφορά στην εκπαίδευσή τους, έχει σαν αποτέλεσμα και τα μεγάλα ποσοστά αναλφαβητισμού.

Για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν μια ευκαιρία στην μάθηση, δημιουργήθηκε το σωματείο “Spin the wheel”.

Η πρώτη δράση του σωματείου αποσκοπεί στην μεταφορά γραφικής ύλης σε 4.500 μαθητές στο Μαλάουι και στην Τανζανία, πραγματοποιώντας ποδηλατική αποστολή 750 χιλιομέτρων και επισκέψεις σε 15 σχολεία.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του σωματείου «οι συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης εκεί είναι εξαιρετικά δύσκολες. Μεταξύ των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικροί μαθητές είναι η έλλειψη στοιχειωδών πόρων, με αποτέλεσμα να μοιράζονται ένα μολύβι ανά πέντε μαθητές, κάτι που καθιστά απαγορευτική την εκπαίδευση τους.
Για το σκοπό αυτό δημιουργήσαμε το σωματείο του “Spin the wheel”, με στόχο τη συλλογή και μεταφορά γραφικής ύλης στους μαθητές αυτούς για να έχουν μια ευκαιρία στη μάθηση και στη ζωή τους. Είμαστε υπό την αιγίδα της ΑNIKE Foundation, μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που ασχολείται αποκλειστικά με την εκπαίδευση στην Αφρική, η οποία διαμεσολαβεί για την επικοινωνία μας με τους τοπικούς φορείς και προβάλλει τις εξελίξεις της δράσης μας στην Αμερική.»

Σε ότι αφορά στον απώτερο σκοπό του σωματείου «είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ατόμων που έχουν ανάγκη, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η προστασία του Περιβάλλοντος και των ζώων, η ενίσχυση του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης, η υποστήριξη της Ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων και μεταξύ των Εθνών, η προώθηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Βιώσιμης ανάπτυξης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.»

Το «Spin the wheel” διοργανώνει διάφορες δράσεις για την συλλογή χρημάτων για την προμήθεια του υλικού στα σχολεία και στα ιδρύματα. Τα χρήματα από τις δράσεις αυτές θα πάνε αποκλειστικά σε αυτή την προσφορά. Κανένα έξοδο του ταξιδιού δεν θα καλυφθεί από αυτό το ποσό.

Τα έξοδα ταξιδιού η ομάδα θα προσπαθήσει να τα καλύψει με ανεξάρτητες χορηγίες μέσω επιχειρήσεων.
 
Το Spin the Wheel έχει ως στόχο να μπορεί ο καθένας που μπαίνει σε αυτό το σύλλογο, να εκπληρώσει στο μέλλον οποιοδήποτε πρότζεκτ, οποιασδήποτε εμβέλειας που αφορά τους ανθρώπους, το περιβάλλον ή άλλο κοινωφελή σκοπό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook