Στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας θα ενημερώνουν μαθητές αλλά και κατοίκους ενώ θα πραγματοποιούνται μία σειρά από δράσεις με θέμα την ανακύκλωση το πράσινο αλλά και την κομποστοποίηση.

Μία σειρά από δράσεις σε σχολεία και γειτονιές της πόλης του Hρακλείου έχει σχεδιάσει η δημοτική αρχή με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδών αλλά κατοίκων σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Έχοντας ένα συγκεκριμένο προγραμμα επισκέψεων σε σχολεία στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας θα ενημερώνουν μαθητές αλλά και κατοίκους ενώ θα πραγματοποιούνται μία σειρά από δράσεις με θέμα την ανακύκλωση το πράσινο αλλά και την κομποστοποίηση.

Η αρχή θα γίνει τον προσεχή μήνα με επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία στο κέντρο της πόλης αλλά και σε Αλικαρνασσό και Καμίνια, ενώ το πρόγραμμα των επισκέψεων σε σχολεία έχει καθοριστεί μέχρι και τον Ιούνιο και θα συνεχιστεί από Οκτώβριο.

Παράλληλα από τον Ιούνιο στην προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών και ευαισθητοποίησης τους θα συμμετέχει και ένα όχημα το οποίο θα είναι ένας μικρός χώρος πρασίνου δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά αλλά και στους μεγαλύτερους να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν καλύτερα τις δυνατότητες αλλά και τα οφέλη από την ανάπτυξη του πράσινου.

Επίσης θα γίνουν εκθέσεις βιβλίου, φυτών κλπ με στόχο να υπάρξει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι που είναι κλειστά τα σχολεία η συνέχιση των δράσεων.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο της προσπάθειας αυτής θα είναι και οι ενημερώσεις για τν οικιακή κομποστοποίηση καθώς το πρόγραμμα που έχει οργανώσει ο δήμος θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο με την παράδοση των πρώτων 100 περίπου οικιακών κάδων για κομποσοποίηση.

Οι υπόλοιποι 600 κάδοι θα διατεθούν σταδιακά στα δημοτικά διαμερίσματα ώστε από εκεί να μοιραστούν στους κατοίκους που θα θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook