Το ιστιοφόρο βούλιαξε κατά την ρυμούλκηση του στο λιμάνι της Σούδας από την Σαντορίνη -  20 ναυτικά μίλια έξω από τα Χανιά

Το 13μετρο ιστιοφόρο που έφερε στα Χανιά τους 55 μετανάστες, βούλιαξε 20 ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι της Σούδας κατά την ρυμούλκηση του από χθες το βράδυ όταν εντοπίστηκε έξω από την Σαντορίνη.

Ο λόγος για τον οποίο το ιστιοφόρο βρέθηκε στον πάτο της θάλασσας ήταν λόγω εισροής υδάτων.

Τελικά, αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 3 άτομα Τούρκικης καταγωγής, στο ιστιοφόρο επέβαιναν δυο άνδρες των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα διασταυρωθεί καθώς ο ένας από τους δυό δεν φέρει καν χαρτιά μαζί του, αλλά μάλλον πρόκειται για έναν Ρώσο και έναν Ουκρανό.

Οι δύο άνδρες έχουν παραδοθεί στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων που διενεργεί την προανάκριση.

Τι είπε ο κ.Λαγουδάκης για τους μετανάστες που αποβιβάστηκαν χθες στα Χανιά

Ο κ.Λαγουδάκης έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως πλέον ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, αναφερόμενος στους μετανάστες που αποβιβάστηκαν από ένα ιστιοφόρο στην περιοχή του Ακρωτηρίου

"Οι μετανάστες αυτή την στιγμή κρατούνται στο κλειστό γυμναστήριο στα Χανιά. Αρχικά ελέγχονται από τους γιατρούς και στη συνέχεια θα γίνει καταγραφή για την προώθηση, κράτηση και ούτω καθεξής. Χθες το βράδυ σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές Κρήτης εντοπίσαμε το πλοιάριο που τους μετέφερε και έχουν συλληφθεί  δύο άτομα, Ρώσικης και Ουκρανικής καταγωγής, και γίνονται ενέργειες για την περαιτέρω διαδικασία το σκάφος από την άλλη στην διαδρομή προς Κρήτη για κάποιο λόγο βυθίστηκε.

Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα αλλά δεν έχουμε κανένα σημείο που να δείχνει οτι θα έρθουν καράβια μεταναστών από την Λιβύη. "