ME την ένταξη πενήντα έργων ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των προς χρηματοδότηση διασυνοριακών έργων, στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013», από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος.

Στην Επιτροπή, όπως δημοσιεύει το express.gr, συμμετέχουν εκπρόσωποι και από τις δύο χώρες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ τα έργα θα συγχρηματοδοτηθούν κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι «η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εδαφικής συνοχής στην περιοχή, προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης μέσω της σύζευξης του δυναμικού εκατέρωθεν της θαλάσσιας διασυνοριακής γραμμής».

Επιλέξιμες περιοχές του προγράμματος είναι για την Ελλάδα οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (Nομοί Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας), Ιονίων Νήσων (Nομοί Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου) και Ηπείρου (Nομοί Ιωαννίνων, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας) και για την Ιταλία η Περιφέρεια Απουλίας (επαρχίες Μπάρι, Μπρίντεζι και Λέτσε). Οι Nομοί Ηλείας και Aρτας στην Ελλάδα και οι επαρχίες Ταράντο και Φότζια στην Ιταλία εντάσσονται στο πρόγραμμα ως όμορες περιοχές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 118.606.893 ευρώ, εκ των οποίων εθνικοί πόροι είναι τα 29.651.723 ευρώ (25%), ενώ τα 88.955.170 ευρώ (75%) προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook