Γέμισαν το άλσος των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά μικρούς και μεγάλους που θέλησαν να γιορτάσουν στη φύση τα κούλουμα.

Εκατοντάδες Χανιώτες επέλεξαν να περάσουν την Καθαρά Δευτέρα τοσο στο άλσος όσο και στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων.  Παιδικές φωνές, γέλια και όλοι με τον χαρταετό στο χέρι να προσπαθούν να τον πετάξουν στον ουρανό. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να κάνουν πικ νικ στρώνοντας κάτω τα τραπεζομάντηλα για να απολαύσουν σαρακοστιανούς μεζέδες, ενώ άλλοι επέλεξαν τις καντίνες της περιοχής για να απολαύσουν τον καφέ τους.

Παρόλο που ο καιρός δεν βοηθούσε, στην περιοχή λόγω των ασθενών ανέμων είδαμε τουλάχιστον 10-15 χαρταετούς να έχουν καταφέρει να πετάξουν ψηλά στον ουρανό ενω δεκάδες άλλους να κάνουν βουτιές προς τα κάτω παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μεγάλων και μικρών!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Γιορτινό τόνο έδωσε το μουσικό σχήμα “Εν πλω” που διασκέδασε τους παρευρισκόμενους με γνωστές μελωδίες στο πλαίσιο της εκδήλωσης του δήμου Χανίων για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, η οποία πέρα από τη μουσική περιελάμβανε και κέρασμα με τη λαγάνα να πρωταγωνιστεί.

 

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης έγινε αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους προσκόπους των Χανίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου στους Αγίους Αποστόλους ήταν τέτοια που στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου μετά τον Κλαδισό και μέχρι το άλσος, είχε δημιουργηθεί μεγάλη ουρά αυτοκινήτων που για αρκετή ώρα πήγαινε σημειωτόν!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook