Άυριο δικάζονται οι τρείς διαδηλωτές που είχαν συλλφθεί 25-3-2012 στα Χανιά – Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων

“Η δίκη του Άρη Ρέττου, πρώην προέδρου της ΕΛΜΕ Χανίων, του Διαμαντή Μανώλη ερευνητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης, και του Τζίμα Γιώργου, φοιτητή και μέλους του Συλλόγου φοιτητών της Αρχιτεκτονικής τη 1/3, αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια του μνημονιακού παρακράτους στα Χανιά να κάμψει το κίνημα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας, της ακραίας φτώχιας, της μαζικής ανεργίας και του ρατσισμού.

Η αστυνομία στις 25/3/2012 με προκλητικό τρόπο επενέβη στη διαδήλωση που καλούσαν μαζικοί φορείς, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι  συλλαμβάνοντας αυθαίρετα και τυχαία τρεις διαδηλωτές, στη προσπάθεια της να τρομοκρατήσει τον κόσμο που διαδήλωνε και μετέτρεπε τις παρελάσεις από κυβερνητικές και εθνικιστικές φιέστες, σε διαδηλώσεις οργής προς τα μνημόνια και όσους τα εφάρμοζαν.

Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες. Το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται άλλωστε και σε όλες τις διώξεις που εξύφανε η ασφάλεια Χανίων εκείνη την περίοδο. Αντί όμως η υπόθεση να μπει στο αρχείο, οδηγείται στο ακροατήριο.

Αυτοί που έπρεπε να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν είναι όσοι αγωνίστηκαν και εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια στις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, αλλά αντίθετα όσοι εμπνεύστηκαν, αποφάσισαν, ψήφισαν και στήριξαν  τις πολιτικές των μνημονίων, οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στη ανεργία, στη μετανάστευση, στην μαύρη απελπισία της φτώχειας, στην αυτοκτονία. Όσοι διέλυσαν το σύστημα υγείας, έκλεισαν νοσοκομεία και σχολεία, πετσόκοψαν συντάξεις, ξεπούλησαν το δημόσιο πλούτο.
Το ότι οι δίκες αυτές βρίσκουν το δρόμο προς τις αίθουσες των δικαστηρίων ακόμη και κάτω από τη κυβέρνηση της «πρώτης» και «δεύτερης φοράς αριστερά» δεν είναι τίποτε άλλο από μια ακόμη υπογράμμιση της κατάντιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Δεν είναι μόνο οι πολιτικές των μνημονίων που αυτή η κυβέρνηση έχει καταπιεί αυτούσια, είναι και όλες οι πολιτικές  της καταστολής που συνεχίζονται. Τα ΜΑΤ του Τόσκα εξακολουθούν να χτυπούν συνταξιούχους , πρόσφυγες και αντιφασίστες, επιχειρούν ακόμη να απελαύνουν  θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, όπως έγινε πρόσφατα στον Ασπρόπυργο, ενώ κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται δίπλα, δίπλα με βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις επίδειξης εθνικής ενότητας είτε στο Καστελόριζο είτε πιο πρόσφατα στα Γιάννενα.
Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης εις βάρος των τριών αγωνιστών.

Επειδή όλα όσα αγωνιστήκαμε ενάντια τους, βρίσκονται μπροστά μας, καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση που καλείται από μαζικούς φορείς την Τετάρτη 9πμ στα Δικαστήρια.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook