Στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης και την επιβολή του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, προσφεύγουν οι έμποροι της Κρήτης.

Την Παρασκευή 24/02/2017, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ο.Ε.Σ.Κ.,  το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου και ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ηρακλείου, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία της Περιφέρεια Κρήτης και των Βουλευτών του νομού, προκειμένου να τους κατατεθούν οι θέσεις των φορέων και για να εξευρεθεί    αποτελεσματικός  τρόπος, προκειμένου να επιλυθούν δύο τεράστια θέματα  που έχουν ανακύψει, τα οποία στο εγγύς μέλλον, θα δημιουργήσουν προβλήματα  επιβίωσης στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Α. Το θέμα του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και

Β. της υπουργικής απόφασης 28/12/2016, σύμφωνα με την οποία στο εξής θα  προωθούνται στο  Κ.Ε.Α.Ο από το ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ, όλες οι οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς. Με την εφαρμογή δε, των ηλεκτρονικών συναλλαγών, με την συνεχιζόμενη κρίση, χωρίς στο ορατό μέλλον να υπάρχει ελπίδα σταθεροποίησης και ανάπτυξης, που να δίδουν προοπτική στην πραγματική οικονομία και με την συνεχή επικράτηση των πολυεθνικών, με την βοήθεια της πολιτείας, είναι καταστροφή η μη επίλυση των δύο αυτών θεμάτων.

Αποφασίστηκε σε συνεργασία με τους βουλευτές, να οριστεί συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς,  παρουσία της Ε.Σ.Ε.Ε. και της Γ.Ε.Σ.Ε.Β.Ε., προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Κρήτης, με τον Ε.Σ.Η., την Ο.Ε.Σ.Κ. και  την Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. θα προχωρήσουν νομικά, με την συνδρομή του δικηγόρου κ. Βγόντζα Αντώνη για να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης και την επιβολή του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.