Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Χανίων καλεί η “Κοινωνική Κουζίνα” για την ποινική δίωξη τριών ατόμων που είχαν συλληφθεί κατά την πραγματοποίηση πορείας κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2012.

Η δίκη των τριών ατόμων έχει οριστεί για την 1η Μαρτίου ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση στις 9.00 το πρωί

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της “Κοινωνικής Κουζίνας”:

“Στις 25 Μαρτίου του 2012, μετά από αποφάσεις της ΕΛΜΕ, άλλων συλλόγων και κοινωνικών φορέων της πόλης, συλλογικοτήτων της Αριστεράς και με τη στήριξη πολλών Χανιωτών, μεταξύ των οποίων υπήρχαν πολλοί γονείς και μαθητές, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης διαδήλωση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και των εκφραστών της, που, από τη μία, ωθεί τον κόσμο στη φτώχεια και, από την άλλη, τους καλεί να παρελαύνουν και να την υπερασπίζονται.

Τη στιγμή που ο κόσμος  επιχείρησε να ξεκινήσει τη διαδήλωσή του, δεχτηκε αιφνιδιαστικά συντεταγμένη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με γκλομπς και αλόγιστη χρήση δακρυγόνων, αδιαφορώντας για όσους παρευρίσκονταν στο χώρο. Στη συνέχεια, άντρες της ασφάλειας συνέλαβαν αναίτια τρεις από τους διαδηλωτές, το Γιώργο Τζίμα, μέλος του συλλόγου φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, το Διαμαντή Μανώλη, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης εκείνη την περίοδο και τον Άρη Ρέττο, καθηγητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος της ΕΛΜΕ Χανίων. Ταυτόχρονα δε, η δράση του φοιτητή και μέλους του συλλόγου φοιτητών ως φωτορεπόρτερ δεν αποτέλεσε καμία δικαιολογία για την αστυνομία, ώστε να μην τον συλλάβουν. Αντιθέτως, ο άνδρας που τον συνέλαβε τον απείλησε τόσο για τη συγκεκριμένη δράση του εκείνη την ημέρα, αλλά και για τη συμμετοχή του σε προηγούμενες διαδηλώσεις. Η σύλληψή τους ακολουθήθηκε από πολλές ακόμη άτοπες κατηγορίες εις βάρος τους, γεγονός που τους οδήγησε στην εκδίκασή τους. Φέτος, μετά από αναβολή, η δίκη τους πραγματοποιείται στη 1 Μαρτίου 2017 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Οι προσαγωγές και συλλήψεις εκατοντάδων διαδηλωτών σε κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, η ποινικοποίηση φοιτητών που διεκδικούν ένα άλλο πανεπιστήμιο, δημόσιο και δωρεάν για όλους και η γενικότερη καταστολή που δέχεται όποιος σηκώνει κεφάλι και προσπαθεί να αντισταθεί, επισφραγίζουν την ανάγκη του κράτους να θωρακίζεται με αυταρχικό τρόπο. Αυτό γίνεται ώστε οι εκάστοτε κυβερνήσεις, με τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ, να μπορούν να τσακίζουν τα δικαιώματα του λαού, χωρίς, ταυτόχρονα, να τον βρίσκουν ως εμπόδιο μπροστά τους, τη στιγμή που δεν μπορούν να τους έχουν με το μέρος τους.

Ως Κοινωνική Κουζίνα καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ, την αναίτια σύλληψη των τριών διαδηλωτών και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκη με ψευδείς κατηγορίες. Θεωρούμε επίσης ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης οποιουδήποτε μέλους ενός συλλόγου, σωματείου ή συνδικαλιστικού φορέα, είναι καταδικαστέα, ως κομμάτι φίμωσης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Όλοι εμείς, οφείλουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε ενάντια στην επίθεση του κράτους στον αγωνιζόμενο λαό και συνολικά στο παρόν σύστημα εκμετάλλευσης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, απαιτούμε να αθωωθούν οι τρεις διωκόμενοι!

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Μάρτη 2017 στις 9:00 π.μ. στα δικαστήρια Χανίων!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook