Η Ένωση Ηρακλείου με επιστολή της προς την ΚΕΔ αναφέρεται σε πληθώρα διαιτητικών λαθών εις βάρος των ομάδων της πόλης που αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ

»Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου στις 20 Δεκεμβρίου 2016 είχε απευθυνθεί σε εσάς μέσω επιστολής, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για ζητήματα συμπεριφοράς, επικοινωνίας αλλά και μη τήρησης των κανονισμών απέναντι στην ΕΠΣΗ.

Δυστυχώς έκτοτε δεν λάβαμε καμία απάντηση στην επιστολή μας από εσάς, αφού μας αγνοήσατε. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε νέα επιστολή διαμαρτυρίας, βλέποντας την κατάσταση να εκτραχύνεται αντί να βελτιώνεται.

Η συμπεριφορά προς μερίδα αξιολογημένων διαιτητών-μελών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων Ηρακλείου συνεχίζει να δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις, μένοντας για μεγάλο διάστημα εκτός ορισμών στις εθνικές κατηγορίες….(π.χ. ο Γιάννης Μουρτζάκης, από τους πλέον αξιόλογους και έμπειρους διαιτητές της Football League, έχει οριστεί σε μόλις ένα ματς στην κατηγορία του).

Παράλληλα, οι ομάδες του Ηρακλείου τυγχάνουν διαιτησιών που αποφέρουν πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες, με πιο πρόσφατα παιχνίδια του ΟΦΗ, του ΠΟ Ατσαλένιου και του Εργοτέλη. Αποκορύφωμα μάλιστα ήταν η σφαγιαστική διαιτησία εις βάρος του Εργοτέλη στο πρόσφατο παιχνίδι με την Προοδευτική, η οποία συντέλεσε στην αλλοίωση του αποτελέσματος.

Στο συγκεκριμένο ματς η διαιτησία του κ. Τσαγκαράκη και των βοηθών του Σινιοράκη και Αναστασάκη προκάλεσε το κοινό αίσθημα ενώ ο Εργοτέλης έχει αδικηθεί σφόδρα και από τις διαιτησίες των κ.κ. Μπερτάκη και Κασσελάκη, με τον Εργοτέλη να ζητά την εξαίρεση των διαιτητών των Χανίων από τα επόμενα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα.

Σας ζητάμε να επιληφθείτε αυτών των ζητημάτων και ελπίζουμε αυτή τη φορά να λάβουμε τις απαντήσεις σας…

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση…»