Μπείτε στο διαγωνισμό του Flashnews και του Round Travel και διεκδικίστε ένα ταξίδι στο “Μικρό Παρίσι” της Ευρώπης.

Η Ανατολική Ευρώπη είναι ένας «in προορισμός» για διακοπές, κυρίως τα τελευταία χρόνια.

Η μυστηριακή ατμόσφαιρα της Ανατολικής Ευρώπης, τα μεγαλοπρεπή κτήρια, οι φυσικές ομορφιές, τραβούν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ευρωπαίων και όχι μόνο. Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε φυσικά και το προσιτό κόστος, που σίγουρα ανεβάζει επίπεδο αυτούς τους προορισμούς.

Αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε σε μια πόλη που συνδέει την Ανατολή με τη Δύση, μια πόλη ιστορική και γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις…

Βουκουρέστι σου ερχόμαστε!

Το Round Travel και το Flashnews.gr, σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα, στο Βουκουρέστι.

Η διαδικασία είναι απλή:

Μπείτε στην σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook, ( από σταθερό υπολογιστή εδώ και από κινητά τηλέφωνα εδώ) συμπληρώστε την φόρμα και αυτομάτως αποκτάτε έναν μοναδικό αριθμό με τον οποίο συμμετέχετε στην κλήρωση.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

Το πακέτο της προσφοράς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

* Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου και βαλίτσες)
* 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
* Πρωινό καθημερινά
* Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 30/06/17 εκτός αργιών και η γνωστοποίηση των επιθυμητών ημερομηνιών εντός 40 ημερών από την ανάδειξη του νικητή.

Η κλήρωση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο και ο νικητής θα ανακοινωθεί με σχετικό δημοσίευμα.

Το Βουκουρέστι

Το Βουκουρέστι είναι η πρωτεύουσα και το πολιτιστικό, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Ρουμανίας.

Η αρχιτεκτονική της είναι ένα μείγμα νεοκλασικής, μεσοπολεμικής κομμουνιστικής περιόδου και σύγχρονης. Στην περίοδο μεταξύ των δύο Παγκοσμίων Πολέμων η κομψή αρχιτεκτονική της πόλης και η εκλεπτυσμένη ελίτ της, της χάρισαν το προσωνύμιο “Μικρό Παρίσι” (Micul Paris). Αν και κτίρια και συνοικίες στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπέστησαν σοβαρές ζημιές ή καταστράφηκαν από τον πόλεμο, τους σεισμούς και προ πάντων από το πρόγραμμα “συστηματικοποίησης” του Νικολάε Τσαουσέσκου, πολλά διασώθηκαν. Τα τελευταία χρόνια η πόλη βιώνει οικονομική και πολιτιστική άνθηση.

Η πόλη διαθέτει μεγάλες συνεδριακές εγκαταστάσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα, πολιτιστικά κέντρα, παραδοσιακά εμπορικά κέντρα και χώρους αναψυχής.

Η ρουμανική πρωτεύουσα είναι τα τελευταία χρόνια μια μητρόπολη under construction χάρη σε τεράστια έργα ανοικοδόμησης και υποδομής. Μάλιστα πολλά κτήρια που έμειναν μισοτελειωμένα κατά την κομουνιστική περίοδο,  έχουν πλέον μετατραπεί σε όμορφα εμπορικά κέντρα ή συγκροτήματα γραφείων, ενώ παράλληλα αρκετές κεντρικές λεωφόροι έχουν εκσυγχρονιστεί, όπως επίσης και κάποιες ιστορικές συνοικίες που διατηρούν ακόμα τον ξεχωριστό τους χαρακτήρα.

Ας δούμε όμως μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Βουκουρεστίου και ας ταξιδέψουμε στην όμορφη πρωτεύουσα, με εικόνες:

Παλάτι του Κοινοβουλίου

Το επιβλητικό αυτό παλάτι είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό πολιτικό διοικητικό κτίριο στον κόσμο ενώ αποτελεί και το βαρύτερο κτίριο στον πλανήτη. Όμως οι διακρίσεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το παλάτι του κοινοβουλίου είναι το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, πίσω από το πεντάγωνο στης ΗΠΑ. Σήμερα στεγάζει το κοινοβούλιο της Ρουμανίας και το Εθνικό Μουσείο της σύγχρονης τέχνης.

Ρουμανικό Αθήναιον

Το Ρουμανικό Αθήναιον είναι και ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για ένα περίκομψο, καλυμμένο με θόλο, κυκλικό κτίριο που στεγάζει το μέγαρο μουσικής. Άνοιξε το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Αψίδα του Θριάμβου

H αψίδα του θριάμβου βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της πόλης και η αρχική του κατασκευή έγινε το 1878 όταν η Ρουμανία κέρδισε την ανεξαρτησία της.  Η αψίδα του θριάμβου έχει ύψος 27 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Petre Antonescu, ο οποίος και έχει σαφέστατα επηρεαστεί από την διάσημη αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι. Τα γλυπτά που διακοσμούν το εξωτερικό δημιουργήθηκαν από διάσημους Ρουμάνους γλύπτες όπως ο Ion Jalea και ο Dimitrie Paciurea.

Το κτήριο του Ελεύθερου Τύπου

Το κτήριο του Ελεύθερου Τύπου (Casa Presei Libere) είναι ένα εντυπωσιακό οικοδόμημα που στέκεται στην είσοδο της πόλης, γνωστό παγκοσμίως ως Casa Scanteii, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Horia Maicu και ολοκληρώθηκε το 1956. Σήμερα στεγάζει, εκτός από διάφορες υπηρεσίες του Τύπου, το Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου.

Η Λεωφόρος Νίκης

Η Λεωφόρος Νίκης (Calea Victoriei) αποτελεί την παλαιότερη και αναμφισβήτητα την πιο γοητευτική οδό του Βουκουρεστίου. Κατασκευάστηκε το 1692 για να ενώσει το Παλιό Βασιλικό Δικαστήριο με το Παλάτι Mogosoaia ενώ απέκτησε τη σημερινή της ονομασία το 1878 μετά τη νίκη στον πόλεμο της Ρουμανίας για την ανεξαρτησία. Περπατώντας κατά μήκος αυτής της λεωφόρου θα ανακαλύψετε μερικά από τα πιο επιβλητικά κτήρια, συμπεριλαμβανομένων του Παλατιού Cantacuzino, την Πλατεία Revolution, την Στρατιωτική Λέσχη και το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας.

Βασιλικό Παλάτι

Το Βασιλικό Παλάτι (Palatul Regal) δημιουργήθηκε μεταξύ του 1927 και 1937 σε νεοκλασικό ύφος και αποτέλεσε την κατοικία του βασιλιά Carol IIκαι του υιού του Mihail I μέχρι το 1947, οπότε καταργήθηκε η μοναρχία στη Ρουμανία. Σήμερα το παλάτι φιλοξενεί το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας.

Εκκλησία της Σταυροπόλεως

Η εκκλησία της Σταυροπόλεως είναι μια μικρή εκκλησία αλλά ξεχωρίζει για την ομορφιά της και την απλότητα της. Χτίστηκε το 1724, κατά την εποχή της κυριαρχίας του Φαναρίοτη βασιλιά Νικόλαου Μαυροκορδάτου, από τον Έλληνα μοναχό και αρχιμανδρίτη Ιωάννη Στρατονικέα. Η αρχιτεκτονική είναι επηρεασμένη από Οθωμανικά, δυτικά και τοπικά Ρουμανικά στοιχεία. Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακό με ξύλινα και πέτρινα γλυπτά, πίνακες και τοιχογραφίες. Ανήκει στο ομώνυμο μοναστήρι του Σταυροπόλεως όπου, μεταξύ των άλλων, υπάρχει μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη με περισσότερα από 8.000 βιβλία.

Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας

Το εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας βρίσκεται σε ένα πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης στο κέντρο της πόλης που φτιάχτηκε το 1937. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν συλλογές από μεσαιωνική και μοντέρνα Ρουμανική τέχνη όπως επίσης και διεθνείς συλλογές της βασιλικής οικογένειας.

Μουσείο Αναπαράστασης του Χωριού

Το μουσείο της πιστής αναπαράστασης ενός τυπικού ρουμάνικου χωρίου δημιουργήθηκε το 1936 και περιέχει περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές αντιπροσωπευτικές της υπαίθρου της Ρουμανίας. Το μουσείο είναι το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη. Πολλά από τα κτίρια είναι αυθεντικά και μεταφέρθηκαν σε κομμάτια στον χώρο του μουσείου απευθείας από την ύπαιθρο. Το παλιότερο σπίτι ανάγεται στον 17ο αιώνα και το χωριό αναπαριστά όσο το δυνατόν πιο ζωντανά τη ζωή στην ύπαιθρο.

Παλάτι του Κατακουζηνού

Το παλάτι του Κατακουζηνού ονομάζεται και παλάτι (η μουσείο) του Γεωργίου Ενέσκου και είναι σχεδιασμένο σε Γαλλικό μπαρόκ στυλ. Πάνω από την κύρια είσοδο υπάρχει ένα μεγάλο κοχυλοειδές στέγαστρο εισόδου ενώ δυο αγάλματα-λιοντάρια φυλάνε την πόρτα. Το κτίριο ήταν ιδιοκτησία της γυναίκας του εθνικού συνθέτη Γεωργίου Ενέσκου, της Μαρίας Κατακουζηνού.

Κήποι του Cismigiu

Πρόκειται για μια ανάσα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, το ιδανικό σημείο για διάλλειμα και ξεκούραση. Οι κήποι του Cismigiu βρίσκονται κοντά στην πλατεία πανεπιστημίου, απέναντι από το δημαρχείο. Στο πάρκο θα βρείτε μεταξύ άλλων, μια λίμνη, έναν κήπο μπύρας, μια παιδική χαρά, μια περιοχή για σκάκι και πάμπολλα παγκάκια για ξεκούραση. Περισσότερα από 30.000 δέντρα μεταφέρθηκαν από τα βουνά της χώρας στα 17 εκτάρια του πάρκου.

wikipedia/taxidologio.gr

 

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Δικτυακός Τόπος: www.roundtravel.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook