Τα χρήματα, όπως τουλάχιστον έχουν διαβεβαιώσει τα συναρμόδια υπουργεία, έχουν εξασφαλιστεί για το σύνολο του μεταφορικού έργου των μαθητών της Κρήτης. Τα σχετικά ποσά θα μεταφερθούν μάλιστα στους Δήμους σε ξεχωριστούς κωδικούς, ώστε να μην υπάρξει \”δάκτυλος\” από πουθενά και για κανένα άλλο σκοπό.

Επειδή όμως κάθε αρχή είναι δύσκολη, η διαδικασία της μεταφοράς των μαθητών είναι τακτοποιημένη για το πρώτο τουλάχιστον τρίμηνο της νέας σχολικής χρονιάς, αφού θα παραταθούν οι παλιές συμβάσεις που είχαν συναφθεί την περσινή σχολική περίοδο.

Οπότε το βάρος, όπως επισημάνθηκε σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, πέφτει τώρα κυρίως στους Δήμους, που καλούνται να τακτοποιήσουν τις διαδικασίες για να συναφθούν οι νέες πια συμβάσεις για το μεταφορικό έργο των μαθητών του νησιού από την 1η Ιανουαρίου 2012…

Οι Δήμοι καλούνται λοιπόν τώρα – και εδώ φυσικά μέγα ζητούμενο είναι ο καλός συντονισμός – να τρέξουν τις διαδικασίες ώστε να ετοιμαστούν οι προκηρύξεις των σχετικών διαγωνισμών και να γίνουν οι αναθέσεις για το μεταφορικό έργο των μαθητών. Σύμφωνα μάλιστα με το χρονοδιάγραμμα που οριοθέτησε κατά τη χθεσινή σύσκεψη ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θανάσης Καρούντζος, μέχρι την 31η Αυγούστου θα πρέπει να ολοκληρωθεί από κάθε Δήμο η διαδικασία του διαγωνισμού, αναφορικά με την προκήρυξη και τη δημοσιοποίησή της.

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου, το αργότερο αρχές Νοεμβρίου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού και μέχρι τέλη του έτους θα πρέπει να έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις από κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Μεταβατική περίοδος

Το διάστημα από το Σεπτέμβριο ως και τα τέλη Δεκεμβρίου το μεταφορικό έργο θα καλυφθεί από την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων. Όπως ανέφερε σχετικά χθες ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης, «με τροπολογία που θα περάσει τις επόμενες μέρες παρατείνεται η παλιά σύμβαση και ισχύει ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Είναι μια μεταβατική περίοδος και προσπαθούμε και εμείς να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται. Από εκεί και πέρα, εμείς εσπευσμένα, από σήμερα, ξεκινάμε τη διαδικασία των νέων συμβάσεων, και οφείλουμε να πετύχουμε ένα καλό συντονισμό και μια αγαστή συνεργασία».

Ο ακριβής πάντως αριθμός των μαθητών στην Κρήτη που χρειάζονται μεταφορά δεν μπορεί να καθοριστεί από τώρα.

Αυτό θα γίνει μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν και θα ολοκληρωθούν οι νέες εγγραφές μαθητών.

Νέα Κρήτη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook