Θύμα επίθεσης και προπηλακισμού έπεσε ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Επίθεση χειροδικίας και προπηλακισμού δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός, Αντώνιος Κουμπενάκης, εντός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

Μάλιστα το Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αποφάσισε στην τακτική του συνεδρίαση στις 9/2, να εκδώσει ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει όπως αναφέρει την "απρόκλητη άσκηση βίας και τον προπηλακισμό του μέλους της Δ.Ε." 

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

"Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την απρόκλητη και επαίσχυντη επίθεση χειροδικίας που δέχτηκε την Παρασκευή 03.02.2017, στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου ο συνάδελφος κ. Αντώνιος Κουμπενάκης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός και μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Η άσκηση βίας σε χώρους έκφρασης των δημοκρατικών θεσμών, όπως είναι και οι αίθουσες των δικαστηρίων, καταλύει την έννομη τάξη και προσβάλει με το χειρότερο τρόπο κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαίου.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ καταδικάζει απερίφραστα το παραπάνω γεγονός και τη βία που ασκήθηκε καλώντας τους θεσμούς της Πολιτείας να σταθούν στο ύψος τους προασπίζοντας τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, ιδιαίτερα σε τούτη την περίοδο που η κοινωνία και οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά."