Κάλεσμα συμμετοχής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, την Παρασκευή 3 Μαρτίου στην 18.00 απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη βάση της Σούδας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή:

“Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καταγγέλλει την παρουσία ξανά στην πόλη μας του αεροπλανοφόρου, όπως είχε γίνει και πριν λίγες μέρες, με σκοπό, το ξέπλυμα των ματωμένων από το αίμα αμάχων, δολαρίων τους. Οι αναμνήσεις από τις τελευταίες επισκέψεις στην πόλη μας είναι πολύ πρόσφατες, με τους καυγάδες των στρατιωτών, τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που προκάλεσαν να υπάρχουν ακόμα στη μνήμη των συμπολιτών μας. 

Καταγγέλει την πρόκληση των αμερικανοΝΑΤΟικών με το πολιτικό αεροπλάνο που μετέφερε όπλα και ήρθε για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Χανίων,

 Καταγγέλει τον επικίνδυνο χαρακτήρα των συνεχών παραβιάσεων του εναέριου και θαλάσσιου χώρου , την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης για τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι κυρίαρχες τάξεις των ιμπεριαλιστικών κρατών , των χωρών της περιοχής , ανάμεσά τους κι αυτές της Ελλάδας και της Τουρκίας , είναι μέσα στο «παιχνίδι».

Οι εξελίξεις κονιορτοποιούν τους μύθους για την «ασφάλεια και τη σταθερότητα» που δήθεν μας παρέχουν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παραβιάσεις , οι απειλές κι όλες οι κινήσεις της Τουρκίας , γίνονται κάτω «από τη μύτη» της ΝΑΤΟικής αρμάδας . (που ναυλοχεί στην Σούδα).  

Επιβεβαιώνονται οι θέσεις μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση , το ΝΑΤΟ και τους μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό  , από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των οικονομικών ισχυρών που περιβάλλονται με το μανδύα του «εθνικού συμφέροντος» και των «συμμαχικών υποχρεώσεων».    

Για όλα τα παραπάνω   καλούμε τον Χανιώτικο λαό σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
Την Παρασκευή 3 Μάρτη 6 το απόγευμα στην πλ. Δημ. Αγοράς των Χανίων.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook