Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό με ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καταγραφηκε σήμερα στο Ηράκλειο. 

Επιστολή προς τον Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμη απέστειλε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Σύμφωνα με το σύλλογο ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που πήγαν σήμερα, πρώτη ημέρα του Μαρτίου στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ για να γράψουν φάρμακα ή εξετάσεις, ενημερώθηκαν πως στο σύστημα ηλεκτονικής συνταγογράφισης εμφανίζονταν ως ανασφάλιστοι.

Η διοίκηση του ΙΣΗ ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Aναλυτικά στην επιστολή του ιατρικού συλλόγου αναφέρεται:

"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Για μια ακόμη φορά  ασθενείς  και ιατροί, την πρώτη μέρα του μήνα, βρεθήκαμε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Πολλοί ασθενείς που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, έχοντας πληρώσει τις εισφορές τους εμπρόθεσμα,  εμφανίζονται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως ανασφάλιστοι. 

Ως συνέπεια αυτής της κατάστασης αφενός οι ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις για το πρόβλημα  της υγείας τους και  αφετέρου οι γιατροί δεν μπορούν να συνταγογραφήσουν τα απαραίτητα της θεραπείας τους φάρμακα. 

Για μια ακόμα φορά, για την δυσλειτουργία του συστήματος ΔΕΝ ευθύνονται οι γιατροί,  ούτε οι ασθενείς που αρρώστησαν.  
Σας παρακαλούμε για την άμεση επίλυση του προβλήματος. 

Η αποκατάσταση της ομαλότητας στην εμφάνιση της ασφαλιστικής ικανότητας των πολιτών   είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος και  την διατήρηση της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη".