Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει εύκολη μονοήμερη πεζοπορική διαδρομή, για ένα δεύτερο ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, στο γειτονικό νομό Ρεθύμνου, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017. 

Οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν από την Αρχαία Ελεύθερνα, στον Άγιο Αντώνιο και από εκεί θα καταλήξουν στην ιστορική Μονή Αρκαδίου Ρεθύμνου. Η προσέγγιση στην περιοχή θα γίνει από τις βορειοδυτικές υπώρειες της Ίδης, σε υψόμετρο 380 μέτρων περίπου, όπου βρίσκεται η αρχαία πόλη Ελεύθερνα, όπου πριν την πραγματοποίηση της πεζοπορίας, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο του αρχαιολογικού χώρου της Ελεύθερνας.

Το μονοπάτι, που θα περπατήσουν στη συνέχεια, όσοι συμμετάσχουν στην εξόρμηση αυτή, είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και είναι σχετικά ομαλό με ήπιες κλίσεις. Η πεζοπορία αυτή θα έχει διάρκεια περίπου τρεισήμισι ώρες και είναι ιδανική για αρχάριους και παιδιά με τους γονείς τους, που θα ήθελαν να πεζοπορήσουν για πρώτη φορά.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 03/03. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Σταύρος Μπαδογιάννης.