Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια,  για την ανάπτυξη προβολή και προώθηση της Κρητικής υπαίθρου και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων-διατροφής του νησιού, συμμετείχε  στην «8η διεθνή έκθεση  F.RE.E. 2017» που ήταν αφιερωμένη στην ανάδειξη του αγροτουρισμού αλλά και των αγροτικών προϊόντων

Η Περιφέρεια Κρήτης  συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο, μέσα από το οποίο, οι χιλιάδες επισκέπτες που στοχευμένα επισκέφτηκαν την έκθεση,  γνωρίζοντας τις εναλλακτικές τουριστικές προτάσεις που προβάλει,  ενημερώθηκαν  για την μοναδικότητα της Κρητικής υπαίθρου, τα πλεονεκτήματα της Κρητικής διατροφής , αλλά και για την παράδοση-ιστορία του νησιού. Μάλιστα πολλοί από τους επισκέπτες στο Κρητικό περίπτερο ανέφεραν ότι έχουν ήδη προγραμματίσει τις διακοπές τους στο νησί μας ενώ πολλοί άλλοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να το επισκεφθούν δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενδοχώρα-ύπαιθρο.  

Οι επισκέπτες είχαν παράλληλα την δυνατότητα να  παρακολουθήσουν σε ειδικά διαμορφωμένες  οθόνες το   υλικό προβολής της Περιφέρειας Κρήτης  για την ενδοχώρα και τα προϊόντα της  Κρήτης, να λάβουν  έντυπο πληροφοριακό υλικό με κεντρικό άξονα την προβολή, προώθηση τόσο των  ποιοτικών   αγροτικών   προϊόντων   του νησιού  όσο και της   ενδοχώρας,  ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης  Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη «στο πλαίσιο της νέας παγκοσμιοποιημένης εποχής διακρίνεται η ανάγκη μιας νέας προσέγγισης για τη θεώρηση της ανάπτυξης της υπαίθρου με απώτερο στόχο, την αύξηση της ελκυστικότητας και της πολύ-λειτουργικότητας των αγροτικών περιοχών. Με τον  όρο «πολύ-λειτουργικότητα» ενσωματώνουμε  τις πολλαπλές λειτουργίες που επιτελεί η γεωργία στην ύπαιθρο, πέραν της παραγωγής τροφίμων και πρώτων υλών. Μέσα σε αυτές εντάσσεται και ο τουρισμός υπαίθρου,  μιας και  η συμβολή του  στην βιώσιμη ανάπτυξη    των αγροτικών περιοχών είναι αναμφισβήτητη» και πρόσθεσε: «Για το λόγο αυτό και η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην συγκεκριμένη έκθεση,  θεωρούμε ότι ήταν πολύ σημαντική και εποικοδομητική.  Γεγονός που αποτυπώθηκε και από τους χιλιάδες επισκέπτες,  που είχα την ευκαιρία με πολλούς από αυτούς να συνομιλήσω μαζί τους, κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ενδοχώρας  αλλά και η δυνατότητα που τους δίνει αυτή η βιωματική προσέγγιση διακοπών  θεωρούμε ότι θα αποτελέσει το «κλειδί» για την  αναγνώριση και την ανάδειξη της αξίας και της ιδιαιτερότητας της Κρητικής Διατροφής  και των τοπικών προϊόντων. Στόχος μας είναι,  μέσα  από τις ενέργειες και δράσεις μας,  να ενισχυθεί η  εικόνα της Κρήτης διεθνώς, και να δημιουργήσουμε αναπτυξιακά «εργαλεία» που θα αποτελέσουν και τα κίνητρα για την επιστροφή και ενασχόληση των νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο. Πιστεύουμε ότι η διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό   και τον πολιτισμό είναι  αυτό που στην συνέχεια θα μεταφραστεί σε οικονομική ανάπτυξη με αυξημένα ποσοστά σε αφίξεις τουριστών, εξαγωγών, κατανάλωση τοπικών προϊόντων, την 
παράταση της τουριστικής περιόδου, στηρίζοντας και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που είναι ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμός που εμπλουτίζονται με δράσεις οικοτεχνίας». 

Η διεθνή έκθεση F.RE.E. 2017 που πραγματοποιήθηκε  για όγδοη φορά,   αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αγροτουρισμού και  αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως, με περισσότερους από  122.000 επισκέπτες και με την συμμετοχή 1.200 εταιρειών  από 60 χώρες οι   οποίες είχαν την ευκαιρία,  να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook