"Ενώπιον" ενός σημαντικότατου προβλήματος τίθεται ο Δήμος Κισσάμου, αφού υπάρχει πιθανότητα να μην είναι εφικτή, στο εξής, η προμήθεια του σε καύσιμα.

Αιτία το γεγονός ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρατήριο καυσίμων που να θέλει να προμηθεύει καύσιμα τον Δήμο Κισσάμου, λόγω των διαδικασιών που ακολουθεί το λογιστικό σύστημα των ΟΤΑ και ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι πρόκειται να συμβεί στο Δήμο Κισσάμου, εάν και όταν τα απορριμματοφόρα ακινητοποιηθούν και τα σκουπίδια "πνίξουν" την περιοχή.

Επιπλέον, αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί, όταν τα συνεργεία Υδροάρδευσης δεν θα μπορούν να κινηθούν και να επισκευάσουν τις ζημιές στα δίκτυα και σε ένα σωρό άλλες εργασίες. 

Ο Δήμος Κισσάμου απέστειλε έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με το οποίο ζητά βρεθεί λύση στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος που πρόκειται να δημιουργηθεί. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές Χανίων.

"Αξιότιμοι κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Κισσάμου, μετά από δύο άγονους ανοιχτούς  ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς  καυσίμων, οι οποίοι έκλεισαν με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης ,τα έτη 2015 και 2016 ,στους οποίους δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά  από κανένα πρατήριο.
Ο Δήμος Κισσάμου, κατά την διάρκεια των άγονων  ηλεκτρονικών  διαγωνισμών, προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις όλο αυτό το διάστημα.
Συγκεκριμένα, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρατήριο καυσίμων που να θέλει να προμηθεύει καύσιμα το Δήμο μας, λόγω των διαδικασιών που ακολουθεί το λογιστικό σύστημα των ΟΤΑ και ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα οποία  καθυστερούν την πληρωμή των προμηθειών.

Έτσι ο Δήμος μας πρόκειται να τεθεί αντιμέτωπος με καταστάσεις και φαινόμενα που ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας τι πρόκειται να συμβεί στο Δήμο μας, εάν και όταν τα απορριμματοφόρα ακινητοποιηθούν και τα σκουπίδια "πνίξουν" τον τόπο μας ; Επιπλέον, αντιλαμβανόμαστε τι θα συμβεί, όταν τα συνεργεία Υδροάρδευσης δεν θα μπορούν να κινηθούν και να επισκευάσουν τις ζημιές στα δίκτυα και σε ένα σωρό άλλες εργασίες; 

Ο Δήμος Κισσάμου, επαναλαμβάνομε, κατά την διάρκεια των άγονων  ηλεκτρονικών  διαγωνισμών, προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις όλο αυτό το διάστημα. Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων ούτε αυτό μπορούν (και δε θέλουν) να αντέξουν, αφού είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν με μετρητά τα καύσιμα και το ίδιο ακριβώς, ζητούν και από το Δήμο. 

Γνωρίζετε ότι, ως Δήμαρχος , δεν μπορώ να αποφασίσω κάτι τέτοιο (η πληρωμή των πρατηριούχων μετρητοίς), διότι θα μου γίνει καταλογισμός των δαπανών, ως "μη νόμιμες ενέργειες". Στον αντίποδα, θα εμφανιστούν τεράστια προβλήματα υγιεινής, ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας. 
Ποιος θα φέρει την ευθύνη για όλα αυτά που θα συμβούν;
Παρακαλώ, όπως μου υποδείξετε πώς θα λυθεί το ανωτέρω πρόβλημα, για το οποίο δεν ευθύνεται ο Δήμος μας. 
Και ρωτάμε: Πώς θα προμηθεύεται καύσιμα ο Δήμος μας; Με απόφαση του κυρίου Υπουργού; Με απόφαση του κυρίου Εισαγγελέα;             

Κάποιος πρέπει να δώσει εντολή  με ποιο τρόπο ο Δήμος μας  θα  προμηθεύεται καύσιμα και  με ποια διαδικασία θα πληρώνεται  ο προμηθευτής κατά την παράδοσή των καυσίμων ."