Σε κοινή ανακοίνωσή τους σωματεία και συνδικάτα του Ηρακλείου διαμαρτύρονται για το επιχειρούμενο όπως λένε κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ν. Αλικαρνασσού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Συνταξιούχων IKA Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ν. Ηρακλείου και το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου:

"Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο καταγγέλλουμε τις εγκληματικές αποφάσεις της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που  οδηγούν στο κλείσιμο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού, ενός υποκαταστήματος που καλύπτει νευραλγική έκταση, όπως τη Βιομηχανική Περιοχή αλλά και Χερσόνησο – Μάλια – Σταλίδα με πολλούς ασφαλισμένους (βιομηχανικούς εργάτες, οικοδόμους, ξενοδοχοϋπάλληλους). 

Την ώρα που οι παροχές στην κοινωνική ασφάλιση συρρικνώνονται, η απόφαση της κυβέρνησης να προβεί σε κλείσιμο υποκαταστημάτων ΙΚΑ δημιουργεί στους ασφαλισμένους επιπλέον προβλήματα. Η πρόφαση που επικαλείται για το μίσθωμα είναι ψευδής, αφού θα μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια αντί ενοικίου να είχε προβεί στην αγορά κτιρίου. 

Απλώς, κι με αυτήν την κίνηση, αποδεικνύεται πως η κυβέρνηση εξυπηρετεί εργοδότες και κεφάλαιο, αφού η συρρίκνωση των δομών θα οδηγήσει σε μείωση των ελέγχων και σε μεγαλύτερη ασυδοσία του κεφαλαίου με εκτόξευση της ανασφάλιστης εργασίας. Παράλληλα το κλείσιμο αυτών των δομών θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους που θα πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν. 

Απαιτούμε 
•    να συνεχίσει τη λειτουργία του το υποκατάστημα ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού. Λέμε ΟΧΙ στη συρρίκνωση των δομών Κοινωνικής Ασφάλισης.
•    Να στελεχωθεί άμεσα το υποκατάστημα με το απαραίτητο προσωπικό.
•    Να γίνει αγορά του κτιρίου από το ΙΚΑ."