Συλλήψεις 18 διακινητών λαθρεμπόρων και 112 παράτυπων μεταναστών εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά – Έξι κάτοικοι του Τσούτσουρα εκ των οποίων και ένας αστυνομικός αναμεσα στους διακινητές

Τις τελευταίες δυο ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη με στόχο την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινεί παράτυπους μετανάστες κυρίως στα νότια παράλια της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Τσούτσουρα.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το κύκλωμα διακινούσε μετανάστες οι οποίοι έφταναν στην Αθήνα από την Αίγυπτο και την Τουρκία. Οι διακινητές στη συνέχεια τους έφερναν στην Κρήτη με τα πλοία της γραμμής. Μάλιστα για να μην κινήσουν υποψίες η μεταφορά των μεταναστών γινόταν ανά 15 – 20 άτομα.

Αμέσως μετά την άφιξή τους στο Ηράκλειο οι μετανάστες έμεναν σε σπίτι στο Τσαλικάκι απ’ όπου οι διακινητές σταδιακά τους μετέφεραν σε σπηλιές και μάντρες στην περιοχή του Τσούτσουρα.

Από τα παράλια της περιοχής οι μετανάστες θα ξεκινούσαν με σκάφος το ταξίδι τους για τη Ιταλία.

Τεράστια επιχείρηση σε Κρήτη και Αθήνα

Η δίωξη οργανωμένου εγκλήματος συνεργαζόμενη και με άλλες δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας, ασχολείται πολύ καιρό με την υπόθεση στοχεύοντας κυρίως στους εγκεφάλους του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα στην επιχείρηση συμμετείχαν η Ομάδα Ειδικών Αποστολών της ΕΛ.ΑΣ., η ΟΠΚΕ, τα ΤΑΕ και η ασφάλεια Ηρακλείου και Ρεθύμνου και οι λιμενικές αρχές των δύο νομών, σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές της πρωτεύουσας καθώς αντίστοιχη επιχείρηση έγινε και στην Αθηνα.

Σύμφωνα με τον απερχόμενο Λιμενάρχη Ηρακλείου και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρη Σαϊτάκη ήδη έχουν γίνει συλλήψεις 18 διακινητών λαθρεμπόρων και 112 παράτυπων μεταναστών, εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά, οι αριθμοί αυτοί όμως είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι μετανάστες είναι Αιγύπτιοι, Πακιστανοί, Σύριοι και Κούρδοι.

Ανάμεσα στους διακινητές είναι και 6 άνδρες μόνιμοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Τσούτσουρα εκ των οποίων ο ένας είναι αστυνομικός 45 ετών περίπου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που εξετάζονται ανάμεσα στους συλληφθέντες δεν αποκλείεται να είναι και άλλοι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας.

Επίσης στην παραλληλη επιχείρηση στην Αθήνα έχουν γίνει 20 προσαγωγές, με τα ονόματα των προσαχθέντων να έχουν σταλεί γα ταυτοποίηση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται στο κύκλωμα

“Πρόκειται για μια επιτυχία”, τόνισε ο κ. Σαϊτακης, “που ήρθε ματά την άψογη συνεργασία λιμενικού και αστυνομίας. Μια υπόθεση που δουλεύαμε αρκετές μέρες τώρα”.

Μάλιστα πριν από λίγο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου έφτασαν με την κλούβα οι πρώτοι συλληφθέντες.

Μιλώντας στο Flashnews.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Γιώργος Πικράκης έδωσε συγχαρητήρια στους συναδέλφους του αλλά και στους άνδρες του λιμενικού σώματος για τα αποτελέσματα της επιχείρησης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Οι σημερινές συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα ερευνών που διήρκησαν αρκετές ημέρες. Συγχαρητήρια τόσο στους αστυνομικούς όσο και στους λιμενικούς, οι οποίοι αρκετές ημέρες μακριά από τις ικογένειές τους, εργάζοντας ώστε να έχουμε αυτήν την επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook