Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου λόγω παραπομπής σε δίκη συναδέλφων τους γιατρών.

Όπως αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της:

“Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ  Ρεθύμνου προχωρεί σε 3ωρη στάση εργασίας στις 9 και 16 Μαρτίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι για να συμμετλασχει στην εκδίκαση υποθέσεων στα Χανιά και το Ρέθυμνο, όπου κατηγορούνται αδίκως και διαπομπεύονται σεβαστοί συνάδελφοι γιατροί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου καταφέρνει και στέκεται στα πόδια του και να συνεχίζει την λειτουργία του για τους χιλιάδες Ρεθυμνιώτες και τους ξένους επισκέπτες του τόπου, λόγω και ίσως αποκλειστικά, της αυτοθυσίας και της γνήσιας αγωνίας των εργαζομένων σε αυτό και των αγώνων που δίνουν και έδωσαν για να μην συγχωνευτεί με μεγαλύτερα νοσοκομεία. Αγώνες γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Αγωνία καθημερινή να μη μείνει ακάλυπτη καμιά μέρα.

Πάντα υποστελεχωμένο, από ιδρύσεως. Κι όμως προσφέρει σε συνθήκες καθημερινής εφημερίας ότι μπορεί καλύτερο. Στηρίζει την καθημερινότητα, στηρίζει τα επείγοντα και βαριά περιστατικά, διακομίζει όταν χρειάζεται με συνθήκες ασφάλειας, υφίσταται τις συνέπειες των ντόπιων κοινωνικών εκδηλώσεων με την αυξημένη παραβατικότητα, την μαζική μέθη και την αυξημένη εγκληματικότητα. Και τι εισπράττει από τους προσερχόμενους; Απειλές, ύβρεις, ξυλοδαρμούς, απαξίωση, φόβο για τη ζωή του και δικαστικές προσφυγές με απαίτηση μεγάλων χρηματικών αποζημιώσεων.

Η ποινικοποίηση της ιατρικής πράξης προς τέρψιν του κακώς εννοούμενου κοινού δικαίου οδηγεί στην διαμόρφωση γιατρών φοβισμένων, αγχωμένων και δειλών, που ασκούν αμυντική ιατρική με πρακτικές όχι απαραίτητα χρήσιμες για τον άρρωστο.
Απευθυνόμενοι στους ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά αυτό το τόπο, θέτουμε συνεχώς και με μεγάλη αγωνία το ερώτημα τώρα και χθες.

Τι νοσοκομείο θελουμε, τι γιατρούς θέλουμε, τι ιατρική θέλουμε.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook