Μήνυμα με αποδέκτες όσους αναμοχλεύουν διαρκώς τη σύμβαση με τη Fraport 

Μήνυμα με αποδέκτες όσους αναμοχλεύουν διαρκώς τη σύμβαση με τη Fraport ψάχνοντας τρόπους καθυστέρησης, αναίρεσης ή άνευ ουσίας αλλαγών έστειλε χθες ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού με θέμα «Destination Greece 365 days (Προορισμός Ελλάδα 365 ημέρες).

Ο κ. Βασιλάκης τόνισε με έμφαση και νόημα ότι… «ελπίζουμε σε δέκα ημέρες να τελειώσει η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων ώστε να πάρει το δρόμο της η επένδυση. Έχουμε υποχρέωση να μεταφέρουμε το μήνυμα στην πολιτεία ώστε να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική στις αερομεταφορές».

Ο κ. Βασιλάκης μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «η βασική επιτυχία είναι η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, από έναν φορέα που με χειροπιαστά – επίσημα – στοιχεία, έχει δεσμευτεί για κάποια πράγματα. Έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει επενδύσεις ότι με το ξεκίνημα θα δώσει 1,23 δισ. ευρώ για την παραχώρηση, ότι θα κρατήσει ανταγωνιστικές τις χρεώσεις έως το τέλος του έργου και ότι θα δίνει 30% από τα λειτουργικά κέρδη στο κράτος.

Αφού υπάρχει αυτό το μοντέλο, χειροπιαστό και μπροστά μας, γιατί να ψάχνουμε άλλα», αναρωτήθηκε ο επιχειρηματίας στέλνοντας μήνυμα κατά των παλινδρομήσεων και των διαρκών καθυστερήσεων. «Φυσικά και θα πρέπει να εποπτεύσει το δημόσιο», συμπλήρωσε.

Κατά τα λοιπά, αναφερόμενος στο τουριστικό εκτόπισμα της χώρας, τόνισε ότι πέρυσι από τα 27,5 εκατ. τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα, τα 17 εκατ. ήρθαν αεροπορικώς. Και αυτή η ανάπτυξη, έγινε τα τελευταία χρόνια.

«Εμείς, ως Aegean έχουμε πλέον ένα καλό μέγεθος για την Ελλάδα, δημιουργήθηκε ένας φορέας μαζί με την Ολυμπιακή ώστε να μπορούμε να σταθούμε διεθνώς. Στόχος και υποχρέωσή μας είναι να συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς για την προβολή της χώρας μας. Και το δημόσιο και οι ιδιώτες τα πήγαν καλύτερα, όμως διαπιστώθηκαν κάποια συμπτώματα κατακερματισμού στην προβολή κυρίως της Αθήνας, κάτι που δεν βοηθάει. Χρειάζονται ενιαίες, συντονισμένες πολιτικές. Νέοι αερομεταφορείς έρχονται στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό».

Ο κ. Βασιλάκης τόνισε επίσης ότι ο φόρος 24% στις αερομεταφορές είναι τριπλάσιος από ό,τι ισχύει στην Νότια Ευρώπη και επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση.

Μιλώντας για την πορεία του τουρισμού, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι «δεν πρέπει με τίποτα να ανακοπεί η καλή πορεία του τουρισμού, καθώς δίνει ζωτικούς πόρους. Αν ανακοπεί, δεν ξέρω αν άλλοι κλάδοι προλάβουν να αντικαταστήσουν τα οφέλη του τουρισμού. Ο τουρισμός αναπτύσσεται και μαζί του αναπτύσσονται και άλλες πτυχές της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας και αυτό είναι και καλό για την κοινωνία».

Σε ό,τι αφορά τα νέα δρομολόγια της Aegean Airlines, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση με δημοσιογράφους ο o κ. Βασιλάκης τόνισε ότι φέτος θα προσθέσει εφτά νέα δρομολόγια εξωτερικού σε προορισμούς όπως Εδιμβούργο, Κουβέιτ κ.λπ. ενώ, θα ενισχύσει και την παρουσία της από και προς την Αθήνα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι πλησιάζει ο χρόνος που η εταιρεία θα πρέπει να κάνει την επόμενη παραγγελία αεροσκαφών για την ανανέωση του στόλου της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook