Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτοπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Ιεράπετρας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου με ομόφωνη απόφασή της καλεί τον Υπουργό Παιδείας να κάνει άμεσα ότι είναι αναγκαίο και δυνατό για να επαναλειτουργήσει  φέτος το τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου αναφέρεται:

Ξέρουμε ότι η εισήγηση του ΤΕΙ Κρήτης δεν ήταν θετική και αυτό οφείλεται στην συγκεντρωτική αντίληψη για τη λειτουργία του ιδρύματος, που έχει προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό και την υστέρηση της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στην κατανομή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε επίπεδο Κρήτης και την απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού για την ανάπτυξή της.

Aν και το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Ιεράπετρας

είχε πολύ αποτελεσματική λειτουργία και σύνδεση με την πόλη,

έχει πολύ μικρό λειτουργικό κόστος και έτοιμες εγκαταστάσεις,

συνέβαλλε εν μέρει, στην κάλυψη της υστέρησης της Π. Ε. Λασιθίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,

και μπορεί σχετικά εύκολα να επαναλειτουργήσει από φέτος, δεν επιλέχθηκε από τη σύνοδο των Προέδρων των ΤΕΙ για να ενταχτεί στα φετινά μηχανογραφικά, παρά τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και τις προτάσεις μας. Είναι φανερό για εμάς ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να πειστεί η πανεπιστημιακή κοινότητα της Κρήτης για τις ανάγκες και τις δυνατότητες που έχει το Λασίθι και η Ιεράπετρα για τριτοβάθμια εκπαίδευση και έρευνα και να πάψει να είναι «ο φτωχός συγγενής».

Θεωρούμε ότι πρέπει, στα πλαίσια της ευρύτερης διαβούλευσης για τον ενιαίο χώρο Εκπαίδευσης και Έρευνας που θα αρχίσει σύντομα, η Π. Ε. Λασιθίου να ενταχθεί ισότιμα στην κατανομή της Κρήτης και να αξιοποιήσει τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές για την κοινωνική και παραγωγική της ανασυγκρότηση

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η περιοχή της Ιεράπετρας με τη δυναμική, εξωστρεφή και εξαιρετικά εξειδικευμένη αγροτική παραγωγή, πρέπει να βρει τη θέση που της αξίζει στον νέο εκπαιδευτικό χάρτη της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook