Αναστάτωση προκλήθηκε σε πάρα πολλούς καταστηματάρχες του κέντρου των Χανίων όταν είδαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ να χρεώνονται δημοτικά τέλη βάσει εικονικών και αναληθών τ.μ.

Αυτές τις ημέρες ήρθαν στα χέρια καταστηματαρχών των Χανίων οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. Έκπληκτοι οι άνθρωποι όταν τους άνοιξαν διαπίστωσαν ότι υπήρχε μια αναληθής και αυθαίρετη αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στον υπολογισμό των δημοτικών τελών.

Μάλιστα τα ψευδή και σχεδόν διπλάσια στον αριθμό τετραγωνικά μέτρα αφορούσαν στα δημοτικά τέλη αλλά ακριβώς από κάτω στα αναγραφόμενα τ.μ. του ΔΦ και του ΤΑΠ, αναγράφονταν τα πραγματικά τ.μ. Το εμβαδόν δηλαδή του ίδιου καταστήματος αλλάζει στον ίδιο λογαριασμό.

Αυτό δεν συνέβη σε μεμονωμένη περίπτωση αλλά σε δεκάδες καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου, οι οποίοι αναρωτιούνται τι ακριβώς έχει συμβεί.

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για τυχόν διόρθωση προηγούμενων λανθασμένων στοιχείων τ.μ. αλλά για εικονική αύξησή τους.

Εξάλλου, αν τα σχεδόν διπλασιασμένα τ.μ. ήταν τα αληθινά θα είχαν διορθωθεί και στους ακριβώς από κάτω συντελεστές του ΔΦ και του ΤΑΠ.

Ένα είναι το εμβαδόν. Δεν αποκτά διαφορετικό εμβαδόν το κατάστημα όταν έχει να κάνει με τα δημοτικά τέλη και διαφορετικό εμβαδόν όταν έχει να κάνει με τον ΔΦ για παράδειγμα.

Δείτε επιπλέον λογαριασμούς που μας έστειλαν αναστατωμένοι καταστηματάρχες.

     

Όπως μας είπε ένας από τους καταστηματάρχες που επικοινώνησε με το Flashnews.gr:

“Αφου μίλησα με τη ΔΕΗ με πληροφόρησαν οτι τα στοιχεία αυτά τους τα στέλνει το ΤΑΠ του δήμου και θα πρέπει κανονικά να συμφωνούν με τα πραγματικά τετραγωνικά.

Αφού λοιπόν επικοινώνησα με την κυρία υπεύθυνη του ΤΑΠ με ενημέρωσε οτι βρήκαν μια μέθοδο υπολογισμού για να εισπράξουν τα χρήματα που χρειάζονται, τους λείπουν με τη μέθοδο εικονικής αύξησης τετραγωνικών γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν τη χρέωση άνα τετραγωνικό.

Μου είπε οτι δεν μπορεί να αυξήσει την τιμή του τετραγωνικού που είναι στα 3,80 για τον λόγο αυτο βρήκαν λέει μία ‘φόρμουλα’, έτσι το αποκάλεσε, δηλαδή πατέντα για να πληρώνουμε παραπάνω.”

Το Flashnews.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει παραπάνω από μια φορά με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μιχάλη Βλαχάκη αλλά δεν κατέστη δυνατό.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook