Στη μνήμη της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Βιργινίας Μανασάκη θα είναι αφιερωμένος ο «11ος Κνώσειος  Ημιμαραθώνιος δρόμος, ο 3ος οικογενειακός δρόμος τρέξιμο-πεζοπορίας 5χλμ  και ο δρόμος 500μ για αγόρια κορίτσια Δημοτικών σχολείων που οργανώνει ο σύλλογος Μαραθονοδρόμων Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 9:30 το πρωί στην Κνωσό με κατεύθυνση την πόλη του Ηρακλείου.

Σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης με δηλώσεις τους οι συνδιοργανωτές αναφερόμενοι στον 11ο Κνώσειο επεσήμαναν: 

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης: «Είναι μια σημαντική διοργάνωση που θα δώσει την δυνατότητα σε αθλητές, τον απλό κόσμο να λάβει μέρος απολαμβάνοντας παράλληλα την διαδρομή, την φύση. Συγχαίρω τον σύλλογο μαραθονοδρόμων Κρήτης για την πραγματοποίηση των αγώνων που συμβάλλουν στην διάδοση του μαζικού αθλητισμού». 

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας μαζικού αθλητισμού και υπέρ-απόστασης Σπύρος Καμπαξής: «Ο Κνώσειος έχει ήδη καθιερωθεί στον κόσμο του Ηρακλείου, οι συμμετοχές  και στους τρείς αγώνες είναι περίπου 500, καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τους αγώνες που στοχεύουν στην διάδοση του λαϊκού αθλητισμού».

Διαδρομές αγώνων

1.Η διαδρομή του αγώνα του ημιμαραθώνιου:  : Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή , Λεωφόρος Δημοκρατίας- πλατεία Ελευθερίας-Δικαιοσύνης -Καλοκαιρινού-62 Μαρτύρων -Γιόφυρος παραλιακή Λεωφόρος προς Αλικαρνασσό- κέντρο Φάρος επιστροφή- Παραλιακή-Πλατεία 18 Άγγλων -25ης Αυγούστου- Λ. Δικαιοσύνης  Καλοκαιρινού-Χανιόπορτα-Πλαστήρα -ΟΑΣΗ-Γεωργιάδη-Δημοκρατίας τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.

2. Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. Εκκίνηση έξω από τις αρχαιότητες της Κνωσού, Λεωφόρος Κνωσού- Αγ.Ιωάννης, Μπεντεβή ,  Λεωφόρος Δημοκρατίας- τερματισμός πλατεία Ελευθερίας.

3. Η διαδρομή των 500μ. Από το ύψος του Εργατικού κέντρου  Λ. Δημοκρατίας.

Δηλώσεις συμμετοχής    
Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected]  , τηλέφωνα 6972016000 -2810344774 Καμπαξής Σπυρίδων & 6945251883 Πολλάκης Ευάγγελος (υπεύθυνοι διοργάνωσης).

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook