Δυναμικές κινητοποιήσεις από την Ανοικτή Πρωτοβουλία κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου Χανίων στην γερμανική εταιρεία

Μια ακόμη αναβολή στην  ημερομηνία παράδοσης των περιφερειακών αεροδρομίων – μεταξύ των οποίων και του «Δασκαλογιάννη» των Χανίων – έχει δοθεί, με νέα ημερομηνία τις 5 Απριλίου αντί για τις 15 Μαρτίου.

Αυτό αναφέρθηκε κατά την συνάντηση μελών της Πρωτοβουλίας κατά της εκχώρησης του αεροδρομίου, με φορείς και πολίτες, με την επισήμανση πως λόγος των συνεχών αναβολών είναι το ότι η γερμανική εταιρεία δεν μπορεί να καταβάλλει τα χρήματα που ορίζει η σύμβαση.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Παρασκευής σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων  προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία των εξελίξεων.

Στην διάρκεια της συνάντησης η Ανοικτή Πρωτοβουλία κατέθεσε πρόταση για δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μηχανοκίνητη πορεία στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιδοθεί ψήφισμα στην αερολιμενάρχη με το οποίο θα ζητείται να μην παραδοθεί το αεροδρόμιο στην γερμανική εταιρεία.

Ανακοίνωση της Ανοικτής Πρωτοβουλίας

Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Ι. Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αερολιμένων.
 
Για μία ακόμα φορά οι απόψεις και αναλύσεις μας για την ανικανότητα, όχι μόνο επιχειρησιακή, αλλά κυρίως οικονομική της Fraport επιβεβαιώθηκε. Η εν λόγω εταιρεία για τέταρτη φορά ζήτησε αναβολή για την ανάληψη της «διαχείρισης» των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι την εκχώρηση θεωρούμε αποτέλεσμα του εκβιασμού της χώρας από τους δανειστές και ειδικά την Γερμανική κυβέρνηση.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο η Fraport αναζητά να επιρρίψει τις ευθύνες σε τρίτους και διοχετεύει δημοσιογραφικές πληροφορίες για προβλήματα τα οποία σχετίζονται με την συμπληρωματική υπογραφή της σύμβασης με το ΕΚΑΒ.  Τους ενημερώνουμε ότι αυτές οι ανακοινώσεις δεν βρίσκουν απήχηση στους πολίτες αυτού του τόπου. Το Υπουργείο Υγείας θα υπογράψει την συμπληρωματική σύμβαση για την κάλυψη των αεροδρομίων σε θέματα παροχής εκτάκτων ιατρικών υπηρεσιών με ασθενοφόρα όπως έγινε και με την περίπτωση της μετακίνησης 550 πυροσβεστών.
 
Στη πραγματικότητα η Fraport δεν μπορεί να αναλάβει την διαχείριση των αεροδρομίων διότι ακόμα δεν έχουν εκταμιευθεί τα κονδύλια τα οποία έως προσφάτως αναζητούσε. Επισημαίνεται για μία ακόμα φορά ότι την Fraport δεν την χρηματοδοτούν Γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα αλλά ελληνικές τράπεζες και τράπεζες στις οποίες συμμετέχει το Ελληνικό κράτος.
 
Συμπαραστάτες στην προσπάθεια της Fraport να διοχετεύσει παραπλανητικές ανακοινώσεις προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα της έχει βρει τον γραφικό και επικίνδυνο πλέον για το δημόσιο συμφέρον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Αρωγός των Γερμανών και ο συνεργάτης της Lufthansa, και ιδιοκτήτης της Aegean Airlines Βασιλάκης ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις έσπευσε να παρέχει χείρα βοηθείας στη Fraport στην οποία συμμετέχει όπως είναι γνωστό  η Lufthansa.
 
Η πρωτοβουλία μας, όμως, οφείλει να καταγγείλει δημόσια την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Κατερίνα Παπακώστα η οποία με ερώτηση  της στη Βουλή ζητά να προχωρήσει άμεσα η εκχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς. Προφανώς η εν λόγω ερώτηση φέρει την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Καλούμε τους βουλευτές των Χανίων και την κυβέρνηση, με αφορμή την τέταρτη αναβολή, να κηρύξουν την Fraport έκπτωτη και να προχωρήσουν στη σύσταση ενός δημόσιου (κρατικού) Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων.  
 
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και τους πολίτες των Χανίων και του Ρεθύμνου σε εγρήγορση ενόψει των μαζικών κινητοποιήσεων της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook