Συνάντηση με Ενώσεις βιοκαλλιεργητών από όλη την Ελλάδα είχε ο Αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα του κλάδου καθώς και να επισημανθούν ζητήματα που προέκυψαν και αφορούν στο Μέτρο 11 για την Βιολογική Γεωργία. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο  Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ), η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΒΕ), οι ενώσεις βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς,  Σάμου, Αλεξανδρούπολης, καθώς και εξειδικευμένοι με το αντικείμενο της βιολογικής καλλιέργειας, πανεπιστημιακοί και επιστήμονες.

Στην συζήτηση που εντάχθηκε θεματικά στο ευρύτερο πλαίσιο της βιοκαλλιέργειας στην χώρα μας που ως κλάδος αναπτύσσεται ταχύτατα, ανταλλάχθηκαν απόψεις που αφορούν στους Κοινοτικούς Κανονισμούς και την Εθνική Νομοθεσία και άπτονται σε σημεία του Μέτρου 11, ενώ επίσης συζητήθηκε το θέμα των αγορών παραγωγών, σχετικά με την νομοθεσία που εκκρεμεί. 

Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων στα περισσότερα ζητήματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση από τους βιοκαλλιεργητές, ενώ από πλευράς του ο Αν. Υπουργός δεσμεύτηκε ως προς τον κατά το δυνατό καλύτερο χειρισμό των ζητημάτων που προέκυψαν από την συνάντηση. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook