Η γειτονιά τους είναι σε απόσταση λίγων λεπτών (με τα πόδια) από το κέντρο της πόλης, όμως οι ίδιοι νοιώθουν λες και βρίσκονται σε απομακρυσμένο χωριό

Η  έλλειψη πεζοδρομίων, η αυξημένη κίνηση οχημάτων, η ηχορύπανση, η άναρχη στάθμευση, τα σκουπίδια, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην ιστορική συνοικία Ταμπακαριών στα Χανιά.

Μια συνοικία που είναι σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, αλλά μοιάζει λες και έχει μείνει σε προηγούμενες δεκαετίες από άποψη υποδομών.

Στην πρώτη κινητοποίηση των κατοίκων στην οδό Βιβιλάκη και παρουσία του νέου αντιδημάρχου  Χανίων,  Ευτύχη Κονταξάκη, τέθηκαν τα προβλήματα για τα οποία οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση και την εξεύρεση λύσεων από τον Δήμο.

Διαμαρτυρήθηκαν για το θέμα της έλλειψης πεζοδρομίων ή των υποτυπωδών όπου υπάρχουν.

Ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για την ηχορύπανση τις νύχτες από τα καταστήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή, οι πελάτες των οποίων σταθμεύουν τα οχήματά τους όπου βρούν με αποτέλεσμα να κλείνουν οι ήδη στενοί δρόμοι και να τίθεται και θέμα ασφάλειας καθώς είναι πολύ δύσκολη η διέλευση ασθενοφόρων ή πυροσβεστικών οχημάτων.

Μάλιστα κάποιοι ανέφεραν πως έχουν δει και αυτοκίνητα σταθμευμένα μπροστά από τις πόρτες τους.

Οι κάτοικοι ζήτησαν ρύθμιση της κυκλοφορίας και κατέθεσαν προτάσεις, όπως η στάθμευση στα δρομάκια να επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους, να γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας για να μην συσσωρεύεται όλος ο φόρτος στην οδό Βιβιλάκη, ενώ κάποιοι πρότειναν και την πεζοδρόμηση  της συνοικίας.

Ειδικά για το θέμα της στάθμευσης των οχημάτων των επισκεπτών, πρότειναν τον χώρο μπροστά από το Δημοτικό γηροκομείο.

Ένα  ακόμη θέμα, αποτελεί ο ελλιπής έως ανύπαρκτος δημοτικός φωτισμός, αλλά και τα χόρτα και σκουπίδια που έχουν κατακλύσει κενά οικόπεδα.

Από την πλευρά του ο κ.Κονταξάκης, αφού άκουσε τα προβλήματα  είπε ότι θα βελτιωθεί άμεσα ο φωτισμός και τα υπόλοιπα θέματα θα μεταφερθούν και θα συζητηθούν ώστε να βρεθούν λύσεις .

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταμπακαριών κα Δέσποινα Κυριαζή δήλωσε:

 
Απο την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ευτύχης Κονταξάκης ανέφερε τα εξής:
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook