Η τέταρτη συνάντηση στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα 2016-17 του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017. 

Εισηγητής του εργαστηρίου ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος.

Ο Άγγελος Κοβότσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και κινηματογράφο. Παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια Script Development στο πρόγραμμα MEDEA. Στην φιλμογραφία του, από το 1989 έως σήμερα, περιλαμβάνονται πάνω από 200 ντοκιμαντέρ για τη δημόσια τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Encardia, η πέτρα που χορεύει» (Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ Φεστιβάλ Βερολίνου Hellas Film Box 2016, Βραβείο κοινού φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2012, Τιμητική διάκριση La Speccia 2012), «Έβγα ήλιε, κάτσε ήλιε» (Βραβείο σεναρίου εκκ 2003), «David Kennedy, σμιλεύοντας τη ζωή» (Βραβείο σκηνοθεσίας φεστιβάλ Ιεράπετρας 2015), «Καιρός για ήρωες» (Βραβείο φεστιβάλ Χαλκίδας 2014), Πολλά από αυτά έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ. Είναι καλλιτεχνικός σύμβουλος του φεστιβάλ «Πέρα από τα Σύνορα».

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης ο κ. Κοβότσος ανέλυσε την διαδικασία παραγωγής ταινιών στα πλαίσια μιας εκπαιδευτικής δράσης επικεντρώνοντας στο ντοκιμαντέρ.

Στο δεύτερο μέρος έγινε μια εκτενής αναφορά με σχόλια και δημιουργικές παρατηρήσεις πάνω στα σενάρια που έχουν κατατεθεί από τις ομάδες για την παραγωγή ταινιών τόσο μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ. Με την ενσωμάτωση και αυτών των παρατηρήσεων οι ομάδες προχωρούν πλέον στην υλοποίηση των σεναρίων τους.

Τα cineΜαθήματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / CFF. Με την επιστημονική εποπτεία συνεργαζόμενων επαγγελματιών του χώρου της εκπαίδευσης και του κινηματογράφου για μια ακόμη χρονιά σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα με α) κύκλο θεωρητικών – επιμορφωτικών συναντήσεων β) την υποστήριξη και παραγωγή ταινιών (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, animation) από την σχολική κοινότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook