Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός: «Η κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών μπορεί να συνδράμει ουσιαστικά στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων»

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου διευρύνει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και για τα παιδιά του Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, το Πάρκο που ανακαινίστηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου Δήμου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) και άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 2016, μέχρι σήμερα φιλοξενεί καθημερινά ένα σχολείο, νηπιαγωγείο ή δημοτικό, οι μαθητές του οποίου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους,  εκπαιδεύονται με διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο πάνω στους κανόνες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας.  Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εξάσκηση.

Πλέον, το Πάρκο θα εξυπηρετεί δυο σχολεία την ημέρα (100 παιδιά περίπου) ενώ το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει και μαθητές γυμνασίων.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Η. Γιώργο Τσαγκαράκη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είχαμε πει από την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας του Πάρκου ότι στόχος μας είναι σε βάθος χρόνου να συνδράμει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα τόσο για την Κρήτη όσο και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Με χαρά διαπιστώνω ότι η εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Πλέον το Πάρκο θα μπορεί να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερα σχολεία καθημερινά, πράγμα το οποίο θεωρούμε ιδιαιτέρως χρήσιμο.  Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και για το γεγονός ότι τα παιδιά εκπαιδεύονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην μετακίνησή τους τα Άτομα με Αναπηρία και έτσι μαθαίνουν και να τα σέβονται.

Η κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών  αποτελεί κατά τη γνώμη μας την αφετηρία για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος των τροχαίων. Ελπίζουμε ότι τα παιδιά που εκπαιδεύονται εδώ, στη συνέχεια θα γίνουν οδηγοί  με  γνώση των κανόνων οδικής ασφάλειας και θα μπορούν να εκπαιδεύσουν κι άλλους,  ακόμα και τους γονείς τους».

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου  λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, με δυνατότητα επέκτασης ωραρίου μέχρι και αργά το βράδυ για τους θερινούς μήνες. Στις παροχές του Πάρκου έχει προστεθεί και κυλικείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο: 2810288836

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook