Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει διήμερη ορειβατική εξόρμηση για να πραγματοποιήσει ανάβαση στην επιβλητική και άγρια κορυφή Σπαθί, υψ. 2.046 μέτρα, στα χιονισμένα Λευκά Όρη, το Σαββα-τοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου 2017.

Η εκκίνηση της ανάβασης θα γίνει από το ορεινό χωριό Κάμποι Κεραμειών, στην επαρχία Κυδωνίας, από όπου οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν την πεζοπορία τους για να ανέβουν στο καταφύγιο του Συλλόγου, στην τοποθεσία Βόλικας, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση, από το παλιό ανηφορικό μονοπάτι.

Οι συμμετέχοντες στην ανάβαση αυτή, θα απολαύσουν όμορφη θέα προς όλη την βόρεια ακτογραμμή, αλλά και προς τους περισσότερους ορεινούς όγκους του νησιού μας.

Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετέχουν, όσοι έχουν εμπειρία και άριστες γνώσεις για την χρήση του ανάλογου χειμερινού ορειβατικού εξοπλισμού (πιολέ – κραμπόν).

Το πρόγραμμα της εξόρμησης μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικά εφόδια διαβίωσης (νερό, φαγητό, ζεστά ρούχα κ.λ.π.) και να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. 

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το μεσημέρι του Σαββάτου, ώρα 13:00 μ.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 16/02. 
          

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook