Με όποιο τομέα και επιχειρηματική ιδέα και αν ασχοληθεί κάποιος νέος η καινοτομία είναι η λέξη κλειδί σύμφωνα με το 1ου Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας “StartingUp”

Οι νέοι στην Ελλάδα που θέλουν να ασχοληθούν με το “επιχειρείν” επενδύουν σήμερα στην υψηλή τεχνολογία και την πληροφορική, έχουν όμως μείνει πίσω σε τομείς όπως η γαστρονομία και ο τουρισμός που ενώ αποτελούν ένα πολύ καλό ελληνικό brand στο εξωτερικό, πάσχουν στη χώρα μας από έλλειψη εφαρμογής της καινοτομίας.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών η τεράστια γραφειοκρατία, η υπέρογκη φορολογία αλλά κυρίως η έλλειψη ενός μικρού ποσού χρηματοδότησης για την εκκίνηση κάθε επιχειρηματικής ιδέας αποτελούν τα αγκάθια του καινοτόμου επιχειρείν στην Ελλάδα.

Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν από τον Ορέστη Ματσούκα, ιδρυτή της OramaGroup και Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), στο περιθώριο της εκδήλωσης του StartingUP Roadshow/Chania που συνδιοργανώθηκε από τον ΕΣΥΝΕ και το Europe Dierect Κρήτης και φιλοξενήθηκε απόψε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανιών.

Πρόκειται για τον τελευταίο σταθμό του 1ου Roadshow Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας “StartingUp” που ολοκληρώθηκε στην Κρήτη. Η επιτυχημένη πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ), που είχε αναγνωριστικό χαρακτήρα, ώστε να ανιχνευθούν οι ιδιαίτερες δυνατότητες όλων των τοπικών κοινωνιών, μετά την Πελοπόννησο, τη Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία έρχεται στην πόλη των Χανίων.

 

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν κάτι δικό τους γιατί βλέπουν ότι οι προοπτικές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στενεύουν. Όμως, ό,τι και να κάνουν, ό,τι κι αν επιχειρήσουν  πρέπει να επενδύσουν στην καινοτομία.

 
 

 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δύο ανοιχτές συζητήσεις. Η πρώτη συζήτηση διεξήχθη μεταξύ εκπροσώπων επιχειρηματικών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων, με θέμα “Εφαρμόζοντας την Καινοτομία & Αναπτύσσοντας την Τοπική Επιχειρηματικότητα”. Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Η δεύτερη συζήτηση με θέμα “Επενδύοντας στην Εκπαίδευση και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα” διεξήχθη μεταξύ εκπροσώπων του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΤΕΙ Κρήτης. Σε αυτή, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης, του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, του Συλλόγου Νεανικής Επιχειρηματικότητας Κρήτης

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook