Οι τελευταίοι μήνες είναι κάτι παραπάνω από δύσκολοι για την Yahoo μιας και βγαίνουν στην επιφάνεια οι επιθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων λογαριασμών.

Αρχικά επιβεβαίωσε την μαζική επίθεση που έλαβε χώρα το 2013 και το 2014 και επηρέασε πάνω από 500 εκατ. λογαριασμούς. Η επίθεση αυτή θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία και η Yahoo έσπασε το δικό της ρεκόρ παραδεχόμενη και άλλη επίθεση σε 1 δισ. λογαριασμούς.

Η Yahoo έρχεται σήμερα να επιβεβαιώσει μια νέα κυβερνοεπίθεση. Πρόκειται για “cookie-forging” επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση 32 εκατ. λογαριασμών. Σε σύγκριση με τους παραπάνω αριθμούς, αυτός είναι πολύ μικρότερος, αλλά όχι ασήμαντος. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση, αλλά πιστεύεται ότι έλαβε χώρα μεταξύ 2015 και 2016.

Η επίθεση που άφησε εκτεθειμένους 32 εκατ. λογαριασμούς, κατέστη δυνατή με την χρήση ενός προηγμένου φορέα επίθεσης που χρησιμοποίησε πλαστά cookies για να μπει στους λογαριασμούς των χρηστών.

H Yahoo βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση από τις αμερικανικές Αρχές, γιατί της πήρε τόσο καιρό να ενημερώσει για τις επιθέσεις. Επιπλέον, τέλη Φεβρουαρίου η Verizon συμφώνησε στην εξαγορά της Yahoo με έκπτωση 350 εκ. δολαρίων, έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων.

techblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook