“Είναι μια μέρα προβληματισμού και απολογισμού για να δούμε πόσο πραγματικά έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία στον τομέα της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων”

Στο μήνυμά της για την Ημέρα της Γυναίκας η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή αναφέρει:

“Η 8η του Μάρτη, ως παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, επιβεβαιώνει τον κυρίαρχο και σημαντικό ρόλο, που κατείχε, κατέχει και θα κατέχει σε κάθε κοινωνία η Γυναίκα. Και θα υπενθυμίζει σε όλους μας, τους Αγώνες των γυναικών για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους και να καταξιωθούν σε εποχές και κοινωνίες, που τις αντιμετώπισαν και δυστυχώς κάποιες εξ΄ αυτών συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση, προκατάληψη και δυσπιστία. 
Η βάση του εορτασμού της ημέρας της Γυναίκας δεν είναι η διαφορετικότητά της, αλλά η τιμή κα αναγνώριση των πολύχρονων αγώνων, που έδωσαν και δίνουν οι γυναίκες, για να κατακτήσουν αυτονόητα δικαιώματα και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους και κατ’ επέκταση και των  οικογενειών τους, αφού οι ίδιες αποτελούν το στήριγμά τους.

Ο όρος το «ασθενές φύλο», όταν αναφερόμαστε στις γυναίκες, μόνο χάριν αστεϊσμού μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί. Η σύγχρονη γυναίκα με τον τρόπο ζωής της, την επιστημονική της κατάρτιση, την επαγγελματική της σταδιοδρομία και την οικονομική της αυτοτέλεια, μόνο ανίσχυρη δε μπορεί να είναι.  Ξέρει να μάχεται. Να διεκδικεί και το κυριότερο: να κρατά τις ισορροπίες και να είναι πολυσύνθετη. Μία μοναδική ικανότητα. Ένα χάρισμα, που της επιτρέπει να ανταποκριθεί σε παράλληλες υποχρεώσεις και ρόλους. 

Σήμερα ας μην περιοριστούμε απλά σε ευχές και στο να εξυμνήσουμε την πολυδιάστατη προσφορά της Γυναίκας στον κοινωνικό ιστό. Είναι μια μέρα προβληματισμού και απολογισμού για να δούμε πόσο πραγματικά έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία στον τομέα της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook