Όλα έτοιμα για την «απόβαση» αγροτών της Κρήτης στον Πειραιά και το συλλαλητήριο στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το πρωί της Τετάρτης

Στα λιμάνια Ηρακλείου και Χανίων μετέβησαν το βράδυ της Τρίτης , αγρότες από ολόκληρο το νησί, προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματισθεί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα.

Στην αιχμή του δόρατος της παγκρήτιας κινητοποίησης, το ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και τα άλλα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική με στόχο οι συμμετέχοντες να είναι περισσότεροι από τους περίπου 800 Κρήτες αγρότες που είχαν πάει πέρυσι στην Αθήνα.

Οι αγρότες μόλις έφθαναν στα λιμάνια έπαιρναν το εισητήριό τους και επιβιβαζοντο στο πλοίο.

Να σημειωθεί πως μαζί με τους αγρότες πάνε στην Αθήνα και εκπρόσωποι από συνδικαλιστικές οργανώσεις, την αυτοδιοίκηση και παραγωγικούς φορείς προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα του αγροτικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι Κρήτες αγρότες μόλις «αποβιβασθούν» στον Πειραιά, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Βάθης όπου θα ενωθούν με αγρότες από Πελοπόννησο και Μακεδονία που δήλωσαν συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο.

 

Στην συνέχεια, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο «εάν χρειαστεί» οι αγρότες να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα και την Βουλή ή ακόμη και στο μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook