Το καρχαριοειδές είχε μέγεθος σχεδόν όσο και το βαρκάκι του ψαρά!

Δεν πίστευε στα μάτια του ψαράς στην Αργολίδα στην Πελοπόννησο,όταν αντιλήφθηκε πως είχε πιάσει στην πετονιά του ένα μεγάλο ψάρι.

Ο ψαράς είχε βγει σε κοντινή απόσταση από την ακτή,  με ένα μικρό βαρκάκι για να ψαρέψει με συρτοκαθετή ή κοντοφύλακα, όπως λέγεται η μέθοδος ψαρέματος με πετονιά στην οποία έχει τοποθετηθεί μια ειδική μολυβένια σφαίρα (κοντοφύλακας).

Ξαφνικά αντιλήφθηκε πως την πετονιά την τραβούσε ένα μεγάλο ψάρι και έκπληκτος μετά από λίγο είδε ένα μεγάλο σκυλόψαρο να κάνει βόλτες γύρω από την βάρκα του.

Δίπλα του πήγαν άλλοι ψαράδες για να τον βοηθήσουν καθώς μόνος του ήταν παντελώς αδύνατο να τραβήξει το σκυλόψαρο.

Μετά από πολλές προσπάθειες και καθώς διαπιστώθηκε πως το σκυλόψαρο είχε μέγεθος σχεδόν όσο ήταν το σκάφος, ο ψαράς αποφάσισε να το αφήσει ελεύθερο.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο

ΣΥΡΤΟΚΑΘΕΤΕΣ-ΚΟΝΤΟΦΥΛΑΚΕΣ FISH BALL (sea-mountain.gr)

Η νέα εξελιγμένη τεχνική ψαρέματος που κάνει θραύση και ονομάζεται συρτοκαθετή ή κοντοφύλακας, είναι η εξέλιξη της κλασσικής τεχνικής με μολύβι φύλακα.  Χρησιμοποιούμε λεπτό νήμα στον μηχανισμό μας (0,20mm έως 0,32mm) και ενώνουμε με τους γνωστούς κόμπους πετονιάς-νήματος, fluorocarbon πετονιά διαμέτρου 0,40mm έως 0,60mm και μήκους περίπου 4-5 μέτρα. Δένουμε έπειτα την πετονιά στο ένα κρικάκι του κοντοφύλακα, ενώ στο άλλο κρικάκι χρησιμοποιούμε στριφτάρι ή παραμάνα extra ενισχυμένα, για να δέσουμε fluorocarbon παράμαλο μικρού μήκους (0,50μ έως 2m) και διαμέτρου 0,40mm έως 0,60mm. Ανυψώνουμε τον κοντοφύλακα ελαφρά απο τον πυθμένα και αρχίζουμε να τραβάμε το ζωντανό μας δόλωμα. Με αυτόν τον τρόπο ψαρέματος, αποκτάμε απόλυτη ευαισθησία και αντίληψη της τσιμπιάς στο χέρι μας, ενώ μπορούμε να σταθούμε και να ψαρέψουμε καλύτερα σε μέρη με δυνατά ρέματα, εκεί όπου τα πιο ”χοντρά” εργαλεία και τα μακριά παράμαλα δεν μας αφήνουν. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης οτι τα ψάρια έλκονται απο τα χρώματα και τα μάτια του κοντοφύλακα, προσελκύοντας την αρματωσιά και λόγω περιέργειας. Δοκιμασμένη, εύκολη και πολύ αποδοτική τεχνική για όσους ψαρεύουν με ζωντανό δόλωμα.