Ο Δήμος   Καντάνου – Σελίνου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους αγρότες, που αντιτίθενται στην εφαρμογή του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος:

“Eκφράζει την αντίθεση του και διαμαρτύρεται έντονα για το το Νέο Φορολογικό και ασφαλιστικό Καθεστώς για τους  αγρότες –  ελεύθερους επαγγελματίες.

Το μέτρα  αυτά  είναι καταστροφικά  για τον αγροτικό κόσμο της Χώρας, με δεδομένο ότι η αγροτική οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το αγροτικό εισόδημα μειώνεται συνεχώς.

Η εφαρμογή των νέων μέτρων  έχει ως συνέπεια τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων παραγωγών, η αγροτική παραγωγή θα περάσει εξ’ ολοκλήρου στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, με αποτέλεσμα 
ο πολίτης να είναι έρμαιο της ακρίβειας και των διατροφικών σκανδάλων-ελληνοποιήσεων κλπ.

Είναι καταστροφικό για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και ιδιαιτέρως για τον Δήμο μας που είναι κατ΄εξοχήν αγροτικός ,έχει χαρακτηριστεί ορεινός και δυσπρόσιτος με το Νόμο 3852/2010 ΦΕΚ αρ.87 τεύχος Α και σύμφωνα με τα κριτήρια της ΕΕ 85/148/ΕΟΚ .

 Αντί να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, λαμβάνονται μέτρα για την περαιτέρω συρρίκνωση του,
όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει με υπομνήματά μας στα αρμόδια υπουργεία .

Στηρίζουμε τον  αγώνα των αγροτικών φορέων και ζητάμε ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα , το οποίο θα συντελεί στην ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook