Σημαντική διάκριση για το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ανήκει πλέον στις «ασημένιες» βιβλιοθήκες της χώρας, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο για το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη κατετάγη 11η σε σύνολο 123 Βιβλιοθηκών από όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η κατάταξη των βιβλιοθηκών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον αριθμό των εργαστηρίων, που υλοποιήθηκαν, τη συνεργασία με τοπικούς φορείς για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων, τη συμμετοχή των εθελοντών, την προβολή της καλοκαιρινής εκστρατείας, τη συμμετοχή στο διαδικτυακό παιχνίδι «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», κ.α. 

Σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βαρβάρα Περράκη, τονίζει: “Συγχαρητήρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στην Προϊσταμένη, κα. Χουδαλάκη και στο αφοσιωμένο και δραστήριο προσωπικό της για την καταπληκτική και μεθοδική οργάνωση και διεκπεραίωση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016. Είναι μεγάλη αυτή η αναγνώριση και η τιμή για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η έμπρακτη και επίμονη υποστήριξη της επιστημονικής γνώσης, της λογοτεχνίας και γενικότερα του πνευματικού μας πολιτισμού, μέσω του βιβλίου, αποτελεί αρχή και βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής”.    

       

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, ευχαριστεί θερμά  τους εθελοντές για τη δημιουργική τους διάθεση, την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύτιμη βοήθεια τους στην επιτυχή υλοποίηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, αφιερώνει τη διάκριση στους μικρούς και μεγάλους …εξερευνητές, καθώς και σε όλους όσους στηρίζουν το έργο των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook