Είχε συντριβεί και θαφτεί σε χωράφι κοντά στο σπίτι του το 1944

Όταν ο Klaus Kristiansen αστειεύτηκε στον γιο του, που έπρεπε να κάνει μια εργασία για τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, δεν περίμενε το αγόρι να ανακαλύψει ένα αληθινό πολεμικό αεροσκάφος. Ούτε περίμενε τηλεοπτικά συνεργεία, αστυνομία και πυροτεχνουργοί να συρρεύσουν στη φάρμα του στο Birkelse της Δανίας.

Αυτό ακριβώς συνέβη όμως, καθώς ο 14χρονος Daniel Rom Kristiansen βρήκε τα απομεινάρια ενός γερμανικού Messerschmitt- και του πιλότου του- σε ένα χωράφι!

Όπως γράφει το BBC, ο Κristiansen είχε ακούσει από τον παππού του πως ένα αεροσκάφος είχε συντριβεί εκεί τον Νοέμβριο του 1944.

«Όταν ο Daniel μου είπε πως είχε να κάνει εργασία για το σχολείο για τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, του ανέφερα αστειευόμενος να βγει και να ψάξει για το αεροσκάφος που υποτίθεται πως είχε συντριβεί εκεί» αφηγείται ο Κristiansen.

Πατέρας και γιος άρχισαν να «χτενίζουν» το χωράφι με ανιχνευτή μετάλλων αλλά δεν περίμεναν να βρουν τίποτα. Ο Kristiansen πίστευε πως τα απομεινάρια του αεροσκάφους είχαν απομακρυνθεί από το χωράφι πολλά χρόνια πριν.

Αλλά ξαφνικά, ο ανιχνευτής άρχισε να ηχεί.

Πατέρας και γιος άρχισαν να σκάβουν και σύντομα κατάλαβαν πως έπρεπε να σκάψουν βαθύτερα. Δανείστηκαν έναν εκσκαφέα από έναν γείτονα και σε βάθος περίπου έξι μέτρων το αεροσκάφος άρχισε να αποκαλύπτεται.

Τελικά βρήκαν τον κινητήρα του ME 109 Messerschmitt, πυρομαχικά της Luftwaffe και τα οστά του ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή.

«Αρχικά δεν μας φαινόταν αεροπλάνο» περιέγραψε ο Kristiansen στο BBC. «Ήταν ίσως 2.000 με 5.000 κομματάκια του. Βρήκαμε τον κινητήρα και ξαφνικά πέσαμε πάνω σε οστά και κομμάτια από τη στολή του πιλότου. Μετά βρήκαμε προσωπικά αντικείμενα, βιβλία, ένα πορτοφόλι με λεφτά. Δεν τα ακουμπήσαμε, τα βάλαμε μόνο σε σακούλες, τώρα έχουν παραδοθεί σε κάποιο μουσείο».

Συνειδητοποιώντας πως είχαν ανακαλύψει κάτι καταπληκτικό, ο αγρότης επικοινώνησε με ιστορικούς και της αρχές της Δανίας.

Η οικογένειά του, οικογένεια αγροτών, εργαζόταν πάνω από το θαμμένο αεροσκάφος για δεκαετίες, αγνοώντας το «μυστικό» του. Ο ίδιος ο Kristiansen είχε ζήσει εκεί για σαράντα χρόνια μη γνωρίζοντας τίποτα.

«Ποτέ δεν είχαμε δει τίποτα στην επιφάνεια, ούτε καν ένα μικρό κομμάτι μετάλλου» τόνισε. «Ο παππούς μου έλεγε πολλές ιστορίες. Κάποιες ήταν αληθινές, κάποιες όχι- αυτή όμως ήταν αληθινή. Ίσως θα έπρεπε να τον ακούω περισσότερο όταν ήταν ζωντανός!»

Η αστυνομία του North Jutland έχει αποκλείσει την περιοχή για έρευνα ενώ λόγω του εντοπισμού πυρομαχικών έχουν κληθεί και πυροτεχνουργοί. Ιατροδικαστές θα επιχειρήσουν να βρουν, μέσω των οστών, την ταυτότητα του πιλότου.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook