Λαθροκυνηγοί κατάφεραν να διεισδύσουν στον ζωολογικό Troiry στην Yveline κοντά στο Παρίσι, να σκοτώσουν έναν 4χρονο ρινόκερο και να του κόψουν το κέρατό του.
 
Οι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές τον Vince και στη συνέχεια αφαίρεσαν το κέρατό του με ένα αλυσοπρίονο, ανέφερε ο φρουρός που τον βρήκε νεκρό στο κλουβί του.

Ο Vince γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 στο ζωολογικό κήπο του Burgers στην Ολλανδία και μεταφέρθηκε το 2015 στο Παρίσι μαζί με άλλους δύο ρινόκερους που ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα. «Είναι πιθανό οι κλέφτες να μην είχαν χρόνο να επιτεθούν στα άλλα ζώα» δήλωσε πηγή στους δημοσιογράφους.

Σε tweet της η Υπουργός Περιβάλλοντος Ségolène Royal, καλεί τον εισαγγελέα να επέμβει ώστε να χυθεί άπλετο φως στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη που λαθροκυνηγοί επιτίθενται σε ζώο σε ζωολογικό κήπο.

Το κέρατο του ρινόκερου μπορεί να αποφέρει μέχρι και 40.000 ευρώ στη μαύρη αγορά, με τους Κινέζους να πιστεύουν πως σε μορφή σκόνης μπορεί να δράσει ως αφροδισιακό.
Τα περιστατικά λαθροθηρίας ρινόκερου στη Νότιο Αφρική, που φιλοξενεί πάνω από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού του, αυξήθηκαν από 83 το 2008 στον αριθμό – ρεκόρ 1.215 το 2014, αλλά έχουν μειωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής.
Το παγκόσμιο εμπόριο κεράτων ρινόκερου έχει απαγορευθεί από τα Ηνωμένα Έθνη και η πώλησή τους είναι απαγορευμένη στη Γαλλία.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook