Στην κοινή ανακοίνωση που  εξέδωσαν η Αντιπεριφερειάρχες Π. Πετράκη και Μ. Κλώνζτας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού γίνεται λόγος για κατάφωρη αδικία σε βάρος του Λασιθίου.

Ανακοίνωση αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρά στην κατασκευή του ΒΟΑΚ, αφήνοντας εκτός το τμήμα του νομού Λασιθίου εξέδωσαν η Αντιπεριφερειάρχες Π. Πετράκη και Μ. Κλώνζτας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για κατάφωρη αδικία σε βάρος του Λασιθίου που πρωροπορεί σε καίριους τομείς για την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα είναι ο νομός της Κρήτης που πάσχει περισσότερο σε υποδομές με το οδικό δίκτυο να αποτελεί τη μεγάλη πληγή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει στη κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) πλην ουσιαστικά του τμήματος του Νομού Λασιθίου, θα αποτελέσει κατάφωρη αδικία εις βάρος του Νομού μας και θα τον καταδικάσει σε περαιτέρω συρρίκνωση και μαρασμό.

Αντί να δοθεί προτεραιότητα ή έστω ισότιμη μεταχείριση στο τμήμα του ΒΟΑΚ που πάσχει περισσότερο συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κρίμα.

Ο Νομός που πρωτοπόρησε στον τουρισμό, τα κηπευτικά, το ελαιόλαδο και σε τόσα  άλλα και εξακολουθεί να πρωτοπορεί ποιοτικά και μπορεί να συμβάλλει και στη δύσκολη αυτή συγκυρία  αποφασιστικά στην ανάπτυξη  δε στηρίχτηκε όπως έπρεπε από την πολιτεία, πέρασε στην υστέρηση και δε στηρίζεται ούτε τώρα.

Η κατασκευή του ΒΟΑΚ ως αυτοκινητόδρομου είναι επιβεβλημένη και το ενδιαφέρον του Υπουργείου Υποδομών είναι επαινετό, ο σχεδιασμός όμως του Υπουργείου, εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες, αποτελεί  ΒΑΡΥ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΛΑΘΟΣ και το υπουργείο οφείλει να το διορθώσει πριν είναι αργά.

Πελαγία Πετράκη,  Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Μανώλης Κλώντζας,  Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας

Μαρία Βάρδα, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Γιάννης Γουλιδάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου

Νίκος Δασκαλάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου

Γιώργος Δελημπαλταδάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου

Γιώργος Ζερβάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου"