Επεισοδιακή αποδείχτηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών και εκπροσώπων των Εργατικών Κέντρων (από Κρήτη και Πελοπόννησο) που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα και στην οποία έδωσε το “παρών” και ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης.

Μολονότι, οι επικεφαλείς των αγροτικών ομάδων ζήτησαν να υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό εκ μέρους των εκπροσώπων της κυβέρνησης. Στη συνέχεια επικράτησε ένταση και υπήρξαν επεισόδια, με ρίψεις χημικών ώστε να κατευναστούν οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες και εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων.

Στη συνέχεια, η κατάσταση εκτονώθηκε και προέκυψαν νέες επαφές με κυβερνητικούς εκπροσώπους, παρουσία του Δημάρχου Κισσάμου Θοδωρή Σταθάκη, του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννη Στεφανάκη και του Δημάρχου Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη. Προέκυψαν καταρχήν, διαβουλεύσεις των Δημάρχων και 8 εκπροσώπων των αγροτών, με κυβερνητικούς εκπροσώπους.

Οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Αγροτών ζήτησαν από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να βρίσκονται στη διάρκεια της συζήτησης που θα προέκυπτε, 2 τηλεοπτικά κανάλια (η ΕΡΤ και ένα κανάλι της Κρήτης) και ένας ραδιοφωνικός σταθμός. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης που έκανε τις επαφές με τους εκπροσώπους των αγροτών δε δέχτηκε το αίτημα των τελευταίων για ανοιχτό δημόσιο διάλογο, με συνέπεια αγρότες, εκπρόσωποι των Εργατικών κέντρων και Δήμαρχοι να αρνηθούν τον όποιο “κλειστό” διάλογο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης δήλωσε: Κατακρίνουμε τη στάση της κυβέρνησης, ως απαράδεκτη! Να μην υπάρχει δηλαδή, δημόσιος διάλογος για ζητήματα τόσο σημαντικά και τόσο κρίσιμα. Είναι φανερό σε όλους ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι μη εφαρμόσιμα και αντίκεινται στην κοινή λογική. Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον λαό στην εξαθλίωση. Οι αγρότες και οι εκπρόσωποι των Εργατικών κέντρων δηλώνουν ότι ο αγώνας τους δε σταματά και εμείς θα είμαστε δίπλα σε κάθε δίκαιο αίτημα τους, είτε αυτό προέρχεται από την εργατική τάξη, είτε από την κυβέρνηση. Στηρίζουμε το δημόσιο διάλογο και αυτές οι συμπεριφορές δεν λύνουν, αλλά μεγαλώνουν το πρόβλημα.

Αμέσως μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο Δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης θα βρεθεί στο Υπουργείο Εργασίας για να έχει συζητήσεις με τον Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο, για το άλλο μεγάλο ζήτημα που προέκυψε με τους αιρετούς αντιδημάρχους. Άλλη μια παράλογη νομοθετική ρύθμιση που χρήζει επίλυσης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook