Με σκυμμένο το κεφάλι, περίμεναν προκειμένου να απολογηθουν, έξω από τα γραφεία των ανακριτικών αρχών του Ηρακλείου οι 11 από τους 19 συλληφθέντες που φέρονται να είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής κ την Αίγυπτο σε χώρες της ΕΕ.

Τα μέτρα που είχε λάβει αστυνομία και λιμενικό δρακόντεια. Συγγενείς των Ελλήνων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στα δικαστήρια, ώστε να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Τα στόματα παραμένουν κλειστά.. δεν ξέρω.. δεν είδα.. οι φερόμενοι ως διακινητές ανθρώπινων ψυχών, αρνούνται τις κατηγορίες. Αν κ το βαλιτσάκι της ΕΥΠ μίλησε κ έχει καταγράψει τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων, ουδείς παραδέχεται την δράση του κ τον ρόλο του μέσα στο κύκλωμα..

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία, ο ρόλος του πυρήνα της Κρήτης, ήταν πρωταγωνιστικός στην δράση του κυκλώματος. Τους τελευταίους μήνες, παρατηρούνταν μεγάλη κινητικότητα, στα νότια παράλια της Κρήτη, με δουλεμπορικά σκάφη να μεταφέρουν αλλοδαπούς κ τους διακινητές να κάνουν χρυσές δουλείες. Οι διωκτικές αρχές του νησιού, γνώριζε την δράση των φερόμενων ως δραστών, κ είχε θέσει σε στενή παρακολούθηση συγκεκριμένα άτομα, που φέρονται να έδιναν τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος., ωστόσο, αστυνομικοί κ λιμενικοί περίμεναν την κατάλληλη.

Σύμφωνα, πάντα με την δικογραφία, εγκέφαλος του πυρήνα της Κρήτης, φέρεται να είναι ένας 29χρονος Σύρος, ο οποίος μάλιστα, φέρεται να είχε επαφές με τον.. ένστολο, που επίσης κατηγορειται για την συμμετοχή τους στην υπόθεση, αλλά κ με εργαζόμενη στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, προκειμένου να προετοιμάσει το.. ¨έδαφος¨ για αφίξεις μεταναστών με αεροπλάνα, αυξάνοντας τα.. χρήματα που θα λάμβανε από τους μετανάστες, πελάτες του κυκλώματος.

Ο 29χρονος είναι αδερφός ενός 31χρονο Σύρου, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές της Ν.Αλικαρνασσού, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών. Η δικογραφία, τον θέλει να είναι το άτομο που μέσα από τις φυλακές έδινε εντολές κ οδηγίες στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ο 31χρονος φέρεται να δίνει συμβουλές στον μικρότερο αδερφό του, τι να προσέχει, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες των διωκτικών αρχών.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, που οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο προκειμένου να απολογηθεί είναι κ ο 47χρονος αστυφύλακας, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι Έλληνες που από το πρωί της περασμένη Παρασκευής βρίσκονται στα χέρια της τοπικής ΕΛΑΣ, είναι αθώοι

Μάλιστα, δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των συλληφθέντων, σχολιάζοντας τις τηλεφωνικές συνομιλίες, που έχει καταγράψει τα βαλιτσάκι της ΕΥΠ, οι οποίες ενοχοποιούν τους εντολείς τους, επισημαίνουν ότι τα εν λόγω στοιχεία δεν θα πρέπει να αποτελέσουν στοιχεία της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook