Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο – Αναμένεται να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής για Κρήτη

Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο με τους αγρότες να αποχωρούν αυτήν την ώρα από την πλατεία Βάθη, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση από το πρωί. Νωρίτερα επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κουμουνδούρου.

Οι αγρότες αναμένεται να επιβιβαστούν σήμερα στα πλοία της γραμμής για την επιστροφή τους στην Κρήτη.

Από τη σημερινή κινητοποίηση δεν έλειψαν τα επεισόδια ανάμεσα στους διαδηλωτές και στα ΜΑΤ καθώς και οι λεκτικές επιθέσεις ενάντια στην κυβέρνηση με χαρακτηριστική την στιγμή που ένας αγρότης αποκαλεί τους κυβερνώντες “προδότες, ρουφιάνοι, γκεσταπίτες”. Οι κλούβες των αστυνομικών δυνάμεων παραμένουν παρατεταγμένες μπροστά από το υπουργείο μέχρι και αυτή την ώρα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Χαλκιάς, εκπρόσωπος των αγροτών από την παγκρήτια Επιτροπή, ανέφερε ότι «αγρότες από όλη την Ελλάδα από διάφορους συλλόγους, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας κατέβηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουμε και να ακουστούμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο ενάντια στα προβλήματα, τα οποία δεν είναι μόνο για τους αγρότες, αλλά για όλους» και πρόσθεσε ότι «ο αγώνας έναντια στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση συνεχίζεται».

Με πληροφορίες από Newsbeast