Έφτιαξαν ένα κλασικό Κρητικό αφέψημα σε ένα γευστικό και εμπνευσμένο παγωμένο ρόφημα

Η δημιουργία της ¨εικονικής επιχείρησης ¨ ICE CRE▪tea έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ »  που διοργανώνει το ΣΕΝ/JA Greece (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement ) Greece εδώ και 11 χρόνια στην Ελλάδα.

Έτσι ύστερα από πρόταση  των καθηγητριών κας.Τερζή Αφροδίτης  και Σγουρού Αγγελικής ΠΕ 09 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ στους μαθητές της Β τάξης του τμήματος Διοίκησης  και Οικονομίας  οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό.  
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος είναι:

  1. Ελένη Λουπασάκη-Διευθύνων Σύμβουλος
  2. Μαρία Βουράκη- Γραμματέας Διεύθυνσης
  3. Ειρήνη Κουναλάκη-Υπεύθυνη Παραγωγής
  4. Άννα Βουρδουμπάκη- Υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας
  5. Μανούσος Μαριδάκης & Ανδρέας Οικονομάκης – Υπεύθυνοι Μάρκετινγκ
  6. Άνδρεας Μπαϊλάκης -Υπέυθυνος Προμηθειών
  7. Αλέξανδρος Πετρακάκης-Υπεύθυνος Πωλήσεων
  8. Ευστράτιος Τσιτσιρίδης -Υπεύθυνος Οικονομικών
  9. Ιωάννης Κουκιανάκης-Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης

To ΣΕΝ/JA Greece είναι μη-κερδοσκοπικός, εκπαιδευτικός οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου Junior Achievement Worldwide, που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στα σχολεία. Το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» μαθαίνει στα παιδιά (15-18 ετών) πως να υλοποιούν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές έμαθαν  να συνεργάζονται , να είναι μέλη μιας ομάδας , να δημιουργούν και να νιώθουν περήφανα για ότι έχουν καταφέρει ξεπερνώντας τα εμπόδια που έχουν συναντήσει.

 Μέσα από τη συμμετοχή τους στην εμπορική μαθητική έκθεση στο The Mall Athens τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους “εικονικούς επιχειρηματίες”, να γνωρίσουν εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων και να ανακαλύψουν τον κόσμο του ¨επιχειρείν¨ και της “επιχειρηματικότητας.

Το προϊόν που η εικονική επιχείρηση ¨ ICE CRE▪tea  αποφάσισε να δημιουργήσει είναι ένα κρύο ρόφημα ¨μαλοτήρας με μέλι και φυσικό χυμό ροδιού¨. Το ICE CRE▪tea είναι ενα καινοτόμο προϊόν γιατί οι μαθητές μετέτρεψαν την παραδοσιακή συνταγή των γιαγιάδων τους από ένα κλασικό Κρητικό αφέψημα σε ένα γευστικό και εμπνευσμένο παγωμένο ρόφημα με μαλοτήρα, θυμαρίσιο μέλι και φυσικό χυμό ροδιού.

Το ICE CRE ▪tea είναι 100% αυθεντική γεύση Κρήτης χωρίς προσθήκη ζάχαρης , πίνεται παγωμένο και διατηρείται στο ψυγείο.
Η δημιουργία αυτής της επιχείρησης δεν θα μπορούσε να  γίνει χωρίς την στήριξη του εθελοντή-συμβούλου μας κου Αντωνάκη Κυριάκου και του προσωπικού της ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΠΕ – EVERCRETE, εταιρία  τυποποίησης με έδρα το Βαρύπετρο Χανίων.

Η ¨εικονική επιχείρηση ¨ ICE CRE▪tea του ΕΠΑΛ ΒΡΥΣΩΝ διακρίθηκε στον εμπορικό μαθητικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το ΣΕΝ/JA (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement )  μεταξύ 83 εικονικών επιχειρήσεων από σχολεία όλης της Ελλάδας με τον ΕΠΑΙΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook