Τη διαβεβαίωση ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας είναι εξασφαλισμένες τους επόμενους μήνες εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας και για τη μεταβατική περίοδο είναι καλυμμένες. Εμείς, όμως, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να δείξουμε, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ότι είμαστε συνεπείς, αποτελεσματικοί και υπεύθυνοι» δήλωσε στην «Καθημερινής της Κυριακής».

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, σημειώνει ότι αυτά που συμβαίνουν διεθνώς τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή οι πιέσεις σε βάρος μεγάλων χωρών της Ευρωζώνης, όπως η Ιταλία, η πτώση των χρηματιστηριακών δεικτών, αναδεικνύουν την σημασία που έχουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Οι αποφάσεις αυτές είναι ένα νεογνό που βρίσκεται τώρα στη θερμοκοιτίδα και βασική μας μέριμνα είναι να του επιτρέψουμε να αναπτυχθεί, προκειμένου να αποδώσει τους καρπούς που θέλουμε» δήλωσε ο κ.Βενιζέλος.

Και συνεχίζει: «Η διαπραγμάτευση είναι λεπτή, δύσκολη, πρέπει να διεξάγεται με πολύ επαγγελματικό και προσεκτικό τρόπο, καθώς εμπλέκονται κράτη, διεθνείς θεσμοί και όλος ο διεθνής ιδιωτικός χρηματοπιστωτικός τομέας».

Προσθέτει μάλιστα ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση του συνολικού προβλήματος. «Υπό την έννοια αυτή, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία για την υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης δημοσίου χρέους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook