Ο αθλητής της ΓΕΗ, μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων, κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό των 32. 

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο αθλητής της Γ.Ε.Η. και μέλος της Εθνικής ομάδας , Μάριος Γιακουμάτος ,την προηγούμενη Τρίτη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Plovdiv της Βουλγαρίας.

Ο αθλητής, μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων, κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό των 32. Στη συνέχεια ένας πόντος του στέρησε την είσοδο τους στους 16 αφού ηττήθηκε από τον Ιταλό Dressori Leonardo, με σκορ 15-14 και τελικά κατέλαβε την 18η θέση της γενικής κατάταξης.

Η αγωνιστική δράση της Γ.Ε.Η. συνεχίζεται την ερχόμενη Κυριακή με τη συμμετοχή επτά αθλητών και αθλητριών στο Κύπελλο Χειμώνα που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο όπλο της Σπάθης Ανδρών-Γυναικών.

Στη Σπάθη Ανδρών θα αγωνιστούν ο Μάριος Γιακουμάτος και ο Λάμπρος Ασαριωτάκης ενώ στη Σπάθη Γυναικών οι Ευριδίκη Ποτού, Γιούλη Παρασύρη, Βιβή Ασαριωτάκη, Εύα Στεφανουδάκη και Αλεξάνδρα Πανούλη.

Στην ανακοίνωση της ΓΕΗ αναφερεται:

"Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Η. συγχαίρει τον Μάριο Γιακουμάτο για τη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ξιφασκίας και εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο Κύπελλο Χειμώνα. 

Επίσης, ενημερώνουμε, όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Ξιφασκίας, θα μας βρουν στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου- θύρα 6 (τηλ.2810259733- 6938634060)".