Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η άστοχη ενέργεια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, την οποία έλαβαν ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, να προχωρήσουν στην απομάκρυνση 71 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων από τις θέσεις τους.

Το ΣτΕ αποφάσισε πως οι 10 πρώτες από αυτές τις απολύσεις ήταν παράνομες και διέταξε την επαναφορά των διοικητών στις θέσεις τους, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιήσει και την απόφασή του για τις υπόλοιπες υποθέσεις.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν σταματά εδώ καθώς οι διοικητές που δικαιώνονται από τη δικαιοσύνη, όπως είναι λογικό, δικαιούνται αποζημίωσης από το ελληνικό δημόσιο.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην υπουργός υγείας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, έπειτα από συνομιλία του με έναν από τους διοικητές που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ, το κράτος θα πρέπει να του καταβάλει το ποσό των 170.000 ευρώ.

Ουσιαστικά, το κράτος με την απόφαση του Πολάκη και του Ξάνθου, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, θα πρέπει να καταβάλει άμεσα 1.700 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος μπορεί να ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook