Κριτική για τη στάση που τηρεί ο προέδρος των Ξενοδόχων Ν. Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, ασκεί σε ανακοίνωσή της η Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης «Ι. Δασκαλογιάννης» 

Η πρωτοβουλία καταγγέλλει τη στάση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων, Μανώλη Γιαννούλη καθώς όπως υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της συντάσσεται με την παραχώρηση του αεροδρομίου στη Fraport.

Επιπλέον, καλεί για μια ακόμα φορά τους πολίτες σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο και την αυτοκινητοπομπή στο αεροδρόμιο την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας

“Η πρωτοβουλία μας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην εκχώρηση του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αερολιμένων.
 
Μετά τις ανακοινώσεις της Fraport για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 620 εκατομμύρια ευρώ και την εξεύρεση επιπρόσθετης χρηματοδότησης, όπως ισχυρίζεται, από ελληνικές τράπεζες και από διακρατικά πιστωτικά ιδρύματα στα οποία συμμετέχει το ελληνικό κράτος αποκαλύπτεται πλέον η απάτη εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών.
 
Η εν λόγω κοινοπραξία κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δεν είχε τα απαιτούμενα κεφάλαια και διερευνάται η ύπαρξη ή μη εγγυητικών επιστολών και συνεπώς της ικανότητας της να συμμετάσχει στο διεθνή διαγωνισμό.
 
Ανακοινώνουμε σήμερα στους Έλληνες πολίτες ότι η Fraport Greece είχε αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 22.000 Ε και ως εκ τούτου καταρρίπτεται ο μύθος του καλού «επενδυτή». Η δε μητρική γερμανική εταιρεία όχι μόνο δεν διέθετε χρήματα αλλά ήταν υπερχρεωμένη με συνολικές οφειλές 5,5 δις. Επισημαίνεται ότι την εν λόγω Γερμανική εταιρεία, στην οποία οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκχώρησαν τις πύλες εισόδου της χώρας, δεν θέλησαν να δανειοδοτήσουν ακόμα και οι Γερμανικές τράπεζες. Αντιθέτως οι Γερμανοί της Fraport δανείστηκαν από ελληνικές τράπεζες και ειδικά την ανακεφαλαιοποιημένη με χρήματα των Ελλήνων πολιτών Alpha Bank το διοικητικό συμβούλιο της οποίας καταγγέλλουμε σήμερα στον Ελληνικό λαό. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να μποϊκοτάρουν το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα και τα προϊόντα του.
  
Η πρωτοβουλία μας όμως βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει δημόσια και τον πρόεδρο των μεγαλο-ξενοδόχων των Χανίων Μανώλη Γιαννούλη ο οποίος αντί να υποστηρίξει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας συντάσσεται με τα συμφέροντα των Γερμανών της TUI και της Fraport. Σύντομα θα δώσουμε στη δημοσιότητα τις συνολικές κρατικές επιδοτήσεις που έλαβαν από το αίμα του ελληνικού λαού οι επιχειρήσεις του και ορισμένοι ομογάλακτοι του.
 
Γνωρίζουμε τον εκβιασμό που ασκούν αυτές τις μέρες η Γερμανική κυβέρνηση και οι δανειστές προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της εκχώρησης των αεροδρομίων και ως εκ τούτου να κλείσει με τη σειρά της η αξιολόγηση. Πρόκειται περί ενός πρωτοφανούς εκβιασμού του Ελληνικού λαού.
 
Καλούμε για μία ακόμα φορά τους βουλευτές των Χανίων και την κυβέρνηση, με αφορμή την τέταρτη αναβολή, να κηρύξουν την Fraport έκπτωτη και να προχωρήσουν στη σύσταση ενός δημόσιου (κρατικού) Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Αερολιμένων με ορθολογικά και μη πελατειακά κριτήρια. 
 
Καλούμε όλους τους φορείς τις πόλης στο ανοικτό συντονιστικό το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
 
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης, τους πολίτες των Χανίων και του Ρεθύμνου στη μαζική κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 το πρωί με προσυγκέντρωση στη πλατεία Δικαστηρίων και στη συνέχεια αυτοκινητοπομπή που θα καταλήξει στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook