Το Σάββατο 11 Μαρτίου οι ομάδες Ανατολικών, Νότιων Συνοικιών του Δήμου Ηρακλείου και η ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στην παλιά Λαχαναγορά στις 6μμ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Με αφορμή την επέτειο της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, οι Ομάδες και Σύλλογοι Γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) Νοτίων και Ανατολικών Συνοικιών Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Μοιρών και Αρχανών πραγματοποίησαν την Τετάρτη 8 Μάρτη παρέμβαση στην εκδήλωση που διοργάνωσε το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στις 13:00, ενώ το απόγευμα περιόδευσαν σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα του κέντρου.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας από κοινού με σωματεία και συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών σε εργασιακούς χώρους, σε χώρους κατάρτισης σε σχολές, σε παιδικούς σταθμούς και δομές ΚΗΦΥ.

-Το Σάββατο 11 Μαρτίου οι ομάδες Ανατολικών, Νότιων Συνοικιών του Δήμου Ηρακλείου και η ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης στην παλιά Λαχαναγορά στις 6μμ.

Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας  δικαιωμάτων στην εργασία, στην μητρότητα και στον ελεύθερο χρόνο.  Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στην πλάτη του λαού και νέα μέτρα, κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων.

Να μην υποταχθούμε στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη δείχνει το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για μας και τις οικογένειές μας.

Εξαρτάται από τη δική μας θέληση και δράση, τη συμμετοχή μας στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και  φοιτητικούς συλλόγους να βαδίσουμε αγωνιστικά στις «λεωφόρους του μέλλοντος». Ένα μέλλον που θα είμαστε απαλλαγμένες από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης στο εξωτερικό, από μια ζωή- λάστιχο, χωρίς πολέμους, προσφυγιά. 

Ενώνουμε τις φωνές μας με τις γυναίκες- θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Δείχνουμε την αλληλεγγύης μας στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και παλεύουμε κατά της εμπλοκής, συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς του, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο, την προσφυγιά.

 8η Μάρτη: Σύμβολο αγώνα. Θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα…

Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Όλες στην εκδήλωση τιμής το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 6μμ στην αίθουσα της παλιάς Λαχαναγοράς".