Το Καρπενήσι θα αποτελέσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες την βάση του ΟΦΗ και εκεί θα προσπαθήσει ο Νίκος Αναστόπουλος να χτίσει γερά θεμέλια έτσι ώστε η κρητική ομάδα να είναι απόλυτα έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος στις 27 Αυγούστου.

Η αποστολή του ΟΦΗ αναχώρησε την Κυριακή το μεσημέρι από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου για την Αθήνα και από εκεί οδικώς θα μεταβεί στο Καρπενήσι όπου αναμένεται να φτάσει αργά το απόγευμα.

Με την αποστολή του ΟΦΗ για την Αθήνα πέταξαν οι Βεζυρίδης, Ζαχαράκης, Γαλανόπουλος, Κάλαϊτζιτς, Βερόν, Καμπάνταης, Ζορμπάς, Ουκάρ, Πίτσος, Μπουλούτ , Χαριτωνίδης και οι νεαροί Κολιακουδάκης, Γιαγκιόζης, και Νύκταρης.

Στο Καρπενήσι θα συναντήσουν την αποστολή του ΟΦΗ το βράδυ και οι Ρόβας, Παπουλής, Γεωργίου και Μπούρμπος.

Στην αποστολή μετέχουν από πλευράς τεχνικού τιμ και οι κ.κ. Παύλος Αδάμος, Νίκος Αναστόπουλος, Ανδρέας Σκέντζος, Κώστας Χανιωτάκης (προπονητής τερματοφυλάκων) , Μπάμπης Χαραλαμπάκης (φροντιστής), Κώστας Παππάς (φυσικοθεραπευτής), Λεωνίδας Σακούτης (μασέρ), Κυριάκος Κακαβελάκης (γιατρός) και Μανόλης Πλουμάκης (γυμναστής).

«Από Δευτέρα μπαίνει σε ισχύ το μεταγραφικό μας πλάνο»

Κάποια νέα μεταγραφή για τον ΟΦΗ δεν υπήρχε στο αεροδρόμιο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η κρητική ομάδα δεν θα ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές. Αυτό άλλωστε τόνισε και ο Νίκος Αναστόπουλος λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας λέγοντας ότι «έχουμε σχεδιάσει ένα μεταγραφικό πλάνο το οποίο από την Δευτέρα θα αρχίσει να υλοποιείται. Δεν γίνεται να διώξουμε 17 παίκτες και να πάρουμε 17 νέους. Τα παιδιά που είναι ήδη στην ομάδα θα πλαισιωθούν σύντομα με καλούς και γρήγορους παίκτες που να μπορούν να μάχονται μέσα στο γήπεδο».

Όσο για την κούραση που υπάρχει από τα πλέϊ οφ ο τεχνικός του ΟΦΗ επισήμανε : «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με την κούραση. Είμαστε αναγκασμένοι μετά το τέλος των play off, να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα με Ατρόμητο».

Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης του Μπουλούτ από την ομάδα ενώ για τις αποχωρήσεις παικτών τόνισε «Όσοι ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονται στα πλάνα μου, τους ειδοποιώ εγώ ο ίδιος, όπως έγινε με τον Κασμερίδη και τον Ρούσεφ. Ακούσατε από μένα κάτι για τον Μπουλούτ; Δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Όσο για τον Γιακούμπου και τα σενάρια που τον θέλουν να συνεχίζει στην Κύπρο ο τεχνικός του ΟΦΗ το μόνο που είπε ήταν «αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο Γιακούμπου έχει δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα».

Από τους παίκτες μίλησαν ο Λεωνίδας Καμπάνταης και ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης που υπέγραψαν τα νέα τους συμβόλαια πριν πετάξουν για Αθήνα όπως και ο Ζορμπάς , ενώ ο Μπούρμπος θα υπογράψει και αυτός το διετές του συμβόλαιο την Τρίτη στο Καρπενήσι.

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης τόνισε : «Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για ανανέωση του συμβολαίου μου. Υπάρχει κούραση, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε. Αυτή εξάλλου είναι γλυκιά κούραση». Σχολιάζοντας την κλήρωση, ο Έλληνας επιθετικός υπογράμμισε: «Ετσι κι αλλιώς θα παίξουμε με όλους τους αντιπάλους. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην πρεμιέρα».

Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης από την πλευρά του υπογράμμισε : «Οι χαρές τελείωσαν. Ο αρχικός στόχος επετεύχθη. Για να έχει όμως αξία, πρέπει να δώσουμε το βάρος στην προετοιμασία και να είμαστε έτοιμοι για τη Super League». Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος, ύστερα και από την ανανέωση του συμβολαίου του, είπε: «Μετά από δύο χρόνια στην ομάδα, όπου περάσαμε δυσκολίες, καταφέραμε να ανέβουμε στη Super League και μπορώ πλέον κι εγώ να παίξω εκεί με τον ΟΦΗ».

Κάνοντας ένα σχόλιο για το πρόγραμμα της κλήρωσης, σημείωσε: «Όπως είναι το πρόγραμμα, δεν έχει κάτι εύκολο ή βατό. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα και σε σχέση με πριν δύο χρόνια, έχει ανέβει ο πήχης. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κατά πρώτο λόγο πρέπει να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας και μετά να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται για να φτάσει ο ΟΦΗ όσο ψηλά του αξίζει».

Τέλος, για το ότι από το Ηράκλειο φεύγουν μόνο 13 παίκτες, σχολίασε: «Είμαστε ο βασικός κορμός εμείς και αυτό έχει σημασία, γιατί οι νέοι παίκτες θα στηριχθούν σε εμάς και με τη δική μας βοήθεια θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Δύο φιλικά στο Καρπενήσι

Στο διάστημα της παραμονής του στο Καρπενήσι μέχρι και τις 21 Αυγούστου ο ΟΦΗ θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια ενώ ο Νίκος Αναστόπουλος αναζητά ακόμη έναν αντίπαλο καθώς θέλει η ομάδα του να δώσει τρία φιλικά τέστ πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα.

Η κρητική ομάδα θα δώσει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι το Σάββατο 13 Αυγούστου με αντίπαλο τον Απόλλωνα Αθηνών ενώ στις 20 του ίδιου μήνα θα αντιμετωπίσει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook